Published On: Uto, stu 10th, 2020

FETVA ZA PEĐU KOJOVIĆA: SDA, stranka slavne džihadističke prošlosti, upravo ga je proglasila spornim…

Sarajevski kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) oglasio se kasno sinoć priopćenjem za javnost u kojem „s gnušanjem odbacuje podmetanja Predraga Peđe Kojovića, predsjednika Naše stranke, usmjerena prema SDA“.

– Kojović uporno pokušava kreirati sliku da ga neko iz SDA naziva četnikom i napada „samo zato što je Srbin“, kako bi sebe prikazao kao žrtvu, te spriječio javnu raspravu o njegovim sramotnim stavovima kada je u pitanju razdoblje agresije na Bosnu i Hercegovinu. Tužno je da je u svoj primitivni igrokaz uvukao i Srđana Mandića, kandidata za načelnika općine Centar, kojeg također brani od nepostojećih napada iz SDA, navodi se u priopćenju SDA.

U priopćenju stoji da „o Mandiću možemo razgovarati samo u kontekstu njegove dokazane nekompetencije, koja ne ulijeva sigurnost za vođenje općine i obavljanje menadžerskog posla, što mjesto načelnika jeste“.

– Plaćeni marketing o vlastitoj sposobnosti, bez vidljivih djela i urađenih projekata, nije dovoljna referenca. Niti tko iz SDA naziva Kojovića četnikom, niti je on sporan zbog svoje nacionalnosti.

On je sporan zbog stavova koje je iznio, između ostalog, da će po Republici Srpskoj tražiti „najmanji zajednički imenitelj“ o ratu, a sporan je i netransparentan i njegov angažman na televiziji Yutel uoči agresije – stoji u reakciji.

Ističe se, dalje „da su u javnosti iznesena ozbiljna svjedočenja o tome da je Kojović 1991. godine pravio prilog na televiziji Yutel u kojem je, u koordinaciji s ofcirima JNA, širio tezu da JNA raspoređuje artiljeriju oko Sarajeva da bi ga “branila u slučaju napada”, što je, kako je vrijeme pokazalo, bila priprema agresije“.

– Činjenica je da Kojović nikada nije demantirao ove navode, a neprestano traži od SDA da se ograđujemo od navoda anonimnih komentatora na društvenim mrežama i portalima, što predstavlja svojevrstan apsurd. SDA ukazuje puno poštovanje svim građanima Bosne i Hercegovine, ne obazirući se na njihovu nacionalnost, koji su kao istinske patriote sudjelovale u obrani ove države od agresije. Odlučno, kao stranka koja njeguje sve vrijednosti različitosti, odbacujemo ova primitivna i zlonamjerna podmetanja. Istovremeno, smatramo da političari poput Kojovića, koji se povezuju sa JNA propagandom iz 1991. kroz djelovanja koja su relativizirala opasnost koja se tad nadvila nad našim gradom, nemaju moralni kredibilitet da se danas nameću da budu na čelu Sarajeva – stoji u priopćenju sarajevskog Županijskog odbora SDA./HMS/

 

Napomena: SDA je tvorac Armije BIH koju je pretvorila u islamističku armiju. Njeni zapovjednici prostor Armije BIH nazivali su Prostorom džihada. Vojnike su pozdravljali islamističkim pozdravima i u govorima govorili o propasti Zapada. Ubijanja Hrvata i Srba u Sarajevu počela su već 1992. Tvrdili su da se jedna borba vodi u Čečeniji i Bosni. Borba za džihad. Borba muslimana protiv otrovnih pipaka Zapada. Šest pripadnika Armije BIH, koji su u Bosni prošli uspješnu obuku Rasima Delića, vježbavši džihad nad Srbima i Hrvatima, posebno civilima, sudjelovalo je u napadu na WTC. SDA ih još uvijek nije odlikovala. Iako se radi o jednoj od najslavnijih pobjeda džihada protiv “Great Satane” kako to već pišu islamistički mediji koji tim nazivom nazivaju SAD. Budući da osnivač SDA, rahmetli Alija jeste ujedno i autor Islamske deklaracije, koja u sebi jasno opisuje smisao i svrhu džihada, ne vidimo razlog zašto SDA , kad već dijeli packe o prošlosti, ne uvrsti i posthumna odlikovanja za najveće šehide Armije BIH. Za najveće doprinose iz prošlosti. Doprinose za Bosnu. Za džihad.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>