Published On: Pet, svi 20th, 2022

FESTIVAL MAJORIZACIJE: Komšiću je kičma ok ihrvatski član je nametnut i 4. put. Bošnjaci sad vijećaju hoće li imati dva ili tri lika u trci za bošnjačkog člana. Čika Schmidt kako ste? Kako vaš kategorički imperativ?

Jedno od ustavnih prava koje je Schmidt morao osigurati i Hrvatima u BIH jeste pravo na slobodu političke ideje i politički pluralizam. Ustavno pravo na dostojanstvo to im jamči. Može li se govoriti o dostojanstvu pojedinca ako mu je pogaženo kolektivno pravo na politički pluralizam?

U utrku s Bećirovićem i Izetbegovićem ide i Haris Silajdžić kao kandidat SBIH, pišu danas mediji. Dakle bošnjački narod,  bit će ponuđen da bira između tri kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva te će mu se ponuditi i 4-i izbor Komšića ako ginekologinja Izetbegović, ekspertica za vagine, procjeni da je Komšićeva kičma ok za nošenje glavurde SDA majorizacije još jedan mandat.

Sve se to događa na teritoriji FBIH na kojoj su kao Hrvati “prezastupljeni i bezveze se bubne”.

Iako bi Schmidt trebao pročitati Ustav i vidjeti da tamo nigdje ne piše da se Hrvat i Bošnjak s tla FBIH ne biraju “iz reda naroda” nego se biraju tako da jedan ima legitimitet u hrvatskom klubu Doma naroda a drugi u bošnjačkom i da onaj tko taj legitimitet nema, ne može obnašati predsjedničku dužnost, Schmidt i ne razmišlja da obori izbor onog člana Predsjedništva koji bi po 4-i put obnašao dužnost bez prava predsjedničkog veta. Kojeg Komšić niti je kad imao niti ga je kad koristio.

Umjesto da to najavi, sukladno Ustavu i sukladno presudi Ustavnog suda BIH, da onaj član predsjedništva kojem hrvatski odnosno bošnjački klub Doma naroda iskaže oduzimanje prava na predsjednički veto, neće moći preuzeti funkciju te tako Hrvatima omogući da kandidiraju više kandidata, umjesto da kaže da neće biti otimačine hrvatskih mjesta nakon izbora u Domu naroda, jer će on osobno potruditi da raspored tih mandata odgovara presudi Ustavnog suda i da dominantno ti klubovi budu popunjeni voljom tih naroda a ne pripadnicima tih naroda nametnutih voljom drugog naroda, on šuti. I sluša naputke sivih eminencija iznad sebe.

Dovoljno je pet njegovih rečenica da se relaksiraju odnosi u BIH i da izborni proces prestane biti vrijeme bošnjačkih prijetnji drugima i trećima.

No kontrolori kaosa u BIH nisu tu došli da nam ojačaju mir, nego da nas drže pod konstantnim strahom mogućeg novog sukoba. Kao što to njemačka i austrijska politika tu čini odavna.

Konačno sprema da se osveti Srbima. Hrvati su tu tek, usputna stanica, za preuzimanje strateških kvota.

Odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održao je danas sjednicu na kojoj su donesene odluke vezane za prijavu na predstojeće izbore.

Predsjednik SBiH Semir Efendić priopćio je odluku koju je donijelo predsjedništvo ove stranke na današnjoj sjednici.

Kako je rekao Efendić, SBiH će biti na listi za izbore na svim razinama vlasti. Rok za predaju liste s kandidatima je 3. srpanj, a do tada će predsjedništvo stranke izaći sa službenom odlukom.

“U slučaju da se odlučimo hoćemo li dati podršku nekom od kandidata drugih političkih opcija, i to ćemo blagovremeno priopćiti. Ako budemo imali vlastitog kandidata za člana Predsjedništva BiH, to će biti neki kandidat koji ima šansu pobijediti”, rekao je Efendić.

Ujedno, dodao je i da, prema dosadašnjim razgovorima koji su vođeni unutar stranke, jedan dio članova podržava Harisa Silajdžića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, a drugi dio smatra da se Efendić treba naći na toj listi kao kandidat.

Što se tiče kandidata za ostale nivoe vlasti, Efendić dodaje da će SBiH nastupiti samostalno.

“Što se tiče manjeg bh. entiteta, bili smo dio razgovara vezan za zajednički nastup i taj proces remeti SDA sa svojim inzistiranjem na rasporedu na tim kandidatskim listama”, ističe Efendić, prenio je Klix.ba.

Silajdžić bi,ukoliko doista bude kandida, kao bivši bošnjački član Predsjedništva BiH sigurno oteo dobar dio glasova koje bi po inerciji dobio kandidat bošnjačke oporbe Denis Bećirović stoga bi ovu operaciju Silajdžićeve potencijalne kandidature trebalo nazvati “Spašavanje vojnika Bakira”./R. I./HMS/

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kortikosteroidac
Kortikosteroidac
2 mjeseci prije

Sve je to goli islamist, od Sejde pa do Bećirovića, tako da je svejedno kako se oni između sebe kolju. Najbitnije je u trenutačnim uvjetima kada Hrvati nemaju pravo na izbor zablokirati tzv BiH tako da uši zvone! Schmidt je muslimanski uposlenik i ne shvaćam čemu obraćanje takvim opskurnim a i nelegalnim likovima.

Last edited 2 mjeseci prije by Kortikosteroidac
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Opet su u porvom planu bošnjačko-muslimanske kalkulacije, koga će oni što će oni…Neka si izaberu i Bakira i Bečirevića i Komšića…kul, mi Hrvati ćemo u tom slučaju izabrati sebi i mirna troentitetska BiH.

Bog Bosna Bošnjaci
Bog Bosna Bošnjaci
2 mjeseci prije

Pa evo glasajte vi Hrvati za Hareta u čemu je problem?

Kortikosteroidac
Kortikosteroidac
Šta ti kažeš na ovo?  Bog Bosna Bošnjaci
2 mjeseci prije

Nismo mi muslimani pa da nam je nacionalnost fluidna. Koga sami sebi izaberu muslimani je njihovo pravo, isto kao što je i naše izabrati hrvatskog predstavnika. Kakvi mrtvi Harisi i kurci palci

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Pravi cirkus slijedi tek kada budemo vidjeli izborne liste “multietničko-bošnjačkih stranaka “ za hrvatski klub u DN FBIH i njihova visoka mjesta na istim.

Pored Edima Fejzica,Mirveta Beganovica slijedi nam iznenađenje kad vidimo tko je još Hrvat.

Sa ovim će zakonski trajno biti riješeno hrvatsko pitanje u BIH i neki novi ljudi će sjediti i pregovarati u ime Hrvata kako bi trebao izgledati novi izborni zakon.
Hvala Čoviću Plenkovicu i njihovim timovima sto će nakon 20 godina staviti točku na Hrvate iz BiH.

Loš đak
Loš đak
2 mjeseci prije

Treba ograničiti članovima predsjedništva da na toj funkciji mogu biti samo dva puta tj. dva mandata.To bi bilo stop za Komšića,ali I Čovića koji je to bio dva puta.