Published On: Uto, srp 27th, 2021

FERAGET: Sklanjaju je zbog rada na predmetima “Memić” i “Dragičević”

Ifet Feraget ugledni odvjetnik, koji zastupa obitelji Memić i Dragičević, prokomentirao je za “Avaz” odluku prvostupanjske disciplinske komisije VSTV-a da se Gordana Tadić premjesti s pozicije glavne državne tužiteljice.

Prema njegovim riječima, radi se o očitom pritisku da se Tadić ukloni iz Tužiteljstva BiH jer, kako je pojasnio, nekome očito smeta njen rad na započetim predmetima u ovoj pravosudnoj instituciji.

Ja mogu samo reći pravda za Dženana, pravda za Davida. Ona je svoj posao radila vrlo korektno i mi smo bili itekako zadovoljni njenim radom. Sve ono što je ona rekla, ispoštovala je. Aktivno je najavila istragu u oba predmeta i svi vidimo da već imamo itekako značajne rezultate. Očigledno je da to nekome ne odgovara i da se od tada na nju vrši veliki pritisak – kazao je Feraget.

Odvjetnik obitelji Memić i Dragičević je pojasnio da treba precizno reći da nekoga itekako boli njen rad.

Što se tiče optužbi koje njoj stavljaju na teret, sve je radila po principu kao što rade i ostala tužiteljstva. U situacijama gdje su kompleksni predmeti formirala je tužiteljske timove, to se dogodilo i u predmetu “Dženan Memić”. To je njeno pravo u skladu s Pravilnikom Tužiteljstva. Što se tiče sigurnosnih provjera, te procedure nisu okončane ni u jednom tužiteljstvu. Tu nema njene odgovornosti. Ponavljam, ovo je samo pritisak na Tadić zbog rada na predmetima „Memić“ i „Dragičević“, da se ona skloni – kazao je odvjetnik Ifet Feraget./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x