Published On: Čet, tra 22nd, 2021

FERAGET: Policajac Josip Barić nije izuzeo Alisin krvavi džemper, ja znam što to nije uradio

Na Ilidži je danas uhićen policajac Josip Barić, koji je bio dio istrage o stradanju Dženana Memića, a protiv kojeg je odvjetnik obitelji Memić Ifet Feraget nedavno podnio i kaznenu prijavu s još ukupno 50-ak prijava.

“Podnio sam kaznenu prijavu protiv 50 ljudi, na prvom mjestu protiv Dalide Burzić i Zdravka Kneževića, ali i protiv njega (policajca) naravno. Da u ovom slučaju nije vođena odgovarajuća istraga, to je jasno i maloj djeci, ono što nas zanima je tko su nalogodavci”, rekao je Feraget za Klix.

On ističe da je uhićenje Barića dokaz da Gordana Tadić i Tužiteljstvo BiH vode aktivnu i intezivnu istragu i da govore istinu.

Govoreći o Josipu Bariću, Feraget kaže da je to policajac koji je u istrazi sudjelovao od samog početka, a da će Tužiteljstvo BiH dalje utvrditi njegovu (ne)umiješanost i razloge postupaka tijekom istrage.

“To je netko tko je uzeo izjavu od Alise Mutap, a koja je davala različite izjave. Jednu je izjavu uzeo 9. veljače 2016. godine ispred KUM-a, kada je rekla da ih je udario auto velikom brzinom, a u svojoj službenoj zabilješci 10. ožujka rekao je da mu je ona rekla da ih je možda napao netko tko je bio sakriven iza drveta. Kad mu je to rekla, je li mu prvi put još rekla da ih je netko napao sakriven iza drveta, to će istraga utvrditi, ili se on kasno prisjetio što mu je rekla”, kazao je Feraget.

Ističe i vrlo važnu stvar, a to je da Barić nije izuzeo sve dokaze iz tog postupka.

“On je taj koji je morao izuzeti Alisin džemper s tragovima krvi, on zna zašto ga nije izuzeo. Ja isto znam što je to uradio, ali to ne mogu reći. Isto kao što znam zašto je izbrisan snimak s hotela Kristal i što nisu izuzete bokserice Davida Dragičevića. I onda neki kažu to nije bitno. Ono što nestane i što se uništi je najvažnije i najbitnije”, zaključio je Feraget u razgovoru za Klix.ba./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>