Published On: Wed, Jul 29th, 2020

Federalni ministar priključen na respirator uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja

Ministru za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salki Bukvareviću jučer se pogoršalo zdravstveno stanje zbog čega je jutros priključen na respirator u Izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu.
Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo u ponedjeljak, a ogledalo se u otežanom disanju. Prethodnih dana je imao podršku kisika, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila, piše klix.ba

Bukvareviću je 22. srpnja potvrđen pozitivan test na koronavirus. On je prije toga, 11. srpnja obavio prvo testiranje nakon saznanja da je jedna uposlenica ministarstva zaražena koronavirusom. Međutim, taj test je bio negativan.

Kasnije, nakon kontakta s premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem, za kojeg je u međuvremenu utvrđeno da je pozitivan na koroanvirus, i to na trećem danu Marša mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar Bukvarević je bio u samoizolaciji.

Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19.

Bukvarević je prvih dana bio stabilnog zdravstvenog stanja, ali je do pogoršanja tijekom jučerašnjeg dana.