Published On: Pet, sij 4th, 2013

Federalni inspektor za okoliš dobio sjedište u Zenici

Sa ciljem izvršenja efikasnijeg inspekcijskog nadzora zagađivanja okoliša, Federalna uprava za inspekcijske poslove angažirala je federalnog inspektora okoliša sa sjedištem u Zenici.
Kako stoji u priopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove, u cilju vršenja učinkovitijeg nadzora u Zeničko-dobojskom kantonu, od 3. siječnja u Zenici je internim premještanjem raspoređen federalni inspektor za zaštitu okoliša sa sjedištem u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove u Zenici.
Kako navode, svrha ovakve odluke je, između ostalog, unapređenje ukupnog stanja po pitanju zaštite okoliša u ZDK, ali i uspostavljanje odgovornijeg odnosa potencijalnih zagađivača s lokalnom zajednicom. Federalni inspektor će raditi i na kvalitetnijem i transparentnijem odnosu s nevladinim organizacijama i građanskim udrugama, a sve u cilju poboljšanja stanja okoliša na području Zeničko-dobojskog kantona.
Za sve informacije inspektor je građanima na raspolaganju na adresi Kralja Tvrtka II 17 u Zenici ili ga mogu kontaktirati na broj telefona 032/240-619.