ČUDA SU IPAK MOGUĆA Federalna televizija progovorila i o genocidu Titova komunističkog režima

Dayton nije donio mir, već primirje do novog rata, izjavio je predsjednik Hrvatskog Helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak, gostujući u emisiji Pošteno Federalne televizije.

Inače, u političkom magazinu Pošteno, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, bilo je riječi o zločinima u Bleiburgu, Jasenovcu i Srebrenici, za koje je Ivan Zvonimir Čičak ustvrdio da su zločini genocida, dodajući kako se u Blaiburgu i onom što se događalo nakon Blaiburga radi o ideološkom genocidu.

Čičak je kazao kako je od kraja rata, od Bleiburga, pa do 1951, komunistički režim, prema izjavi Aleksandra Rankovića, likvidirao 650.000 „neprijatelja komunizma“.-Bez suda i suđenja, dodao je.

mirsad_tokaca_02                 

       Mirsad Točaka: Zločin počinili osloboditelji

Na konstataciju direktora sarajevskog Istraživačko dokumentacijskog centra Mirsada Tokača da se zločin u Bleiburgu treba razlikovati od drugih zločina, jer su ga počinili osloboditelji Čičak je kazao kako su osloboditelji oni koji donose slobodu, te zaključio:

-Sloboda je kad imate demokratski poredak, mogućnost birati vlast, kad imate slobodu izražavanja, slobodu govora i organiziranja, a u komunističkoj Jugoslaviji toga nije bilo, to je, dakle, bio totalitarni, a ne oslobodilački suatav, kazao je Čičak.

Povijesničar iz Banja luke Željko Vujadinović kazao je kako se u Srebrenici dogodio zločin, ali je rekao da on ne prihvaća „pravnu kvalifikaciju“ Haškog suda da je to bio genocid, dok je Tokača ustvrdio kako se genocid dogodio ne samo u Srebrenici, već je kroz cijelo razdoblje od 1992. do 1995. provođen genocid.

zeljko-vujadinovic-2                     

Vujadonović: Ne prihvaća da se u Srebrenici dogodio genocid

Vujadinović i Tokača ima li su različite poglede i na ulogu četničkog pokreta u Drugom Svijetskom ratu.

Vujadinović je kazao kako su u drugom Svijetskom ratu u Srbiji postojala dva pokreta otpora – četnički i partizanski, te da su oba poražena, jedan u Drugom svijetskom ratu, a drugi raspadom Jugslavije, na što mu je replicirao Tokača, koji je ustvrdio kako postoje stotine dokumenata o suradnji četnika i njemačkih fašista.

Nakon što je proteklih dana prikazujući partizanske filmove i izviještavajući sa skupova antifašista, partizanski pokret , prikazivala kao oslobodilački, komunističku Jugoslaviju kao zemlju u kojoj su se njegovale sloboda i bratstvo i jedinstvo, a Tita kao velikog državnika i vizionara, Federalna televizija, kroz emisiju Pošteno prvi je put progovorila o komunističkoj Jugoslaviji kao totalitarnom režimu i stravičnim poslijeratnim zločinima tog režima, koji je prema pisanju njemačkog tjednika Bilda u smrt , za svoje 35- godišnje vladavine, odveo milijuna ljudi, bez suda i suđenja, zbog čega je njemački list Tita, koji je bio na čelu tog režima svrstao među deset najvećih masovnih ubojica 20 stoljeća./HMS/