Published On: Pon, lip 10th, 2013

FEDERACIJA vs. KROACIA: Fazlić traži vlasništvo nad ‘Lukom Šibenik’

SARAJEVO – Uskoro bi trebala biti okončana bitka za “Luku Drvo Šibenik” koja je iskazana u pasivnom podbilansu “Šipad Export-Importa” d.d. Sarajevo i čija pravna trakavica s Republikom Hrvatskom traje već punih 20 godina, tvrdi za “Dnevni avaz” Šuhret Fazlić, direktor Agencije za privatizaciju u FBiH.

Epilog je to nedavnog sastanka u Agenciji za privatizaciju u FBiH kojem su sudjelovali i predstavnici Federalnog ministarstva  trgovine, Federalnog pravobraniteljstva, “Šipad Export-Importa” te odvjetnici iz Zagreba koji u ovom predmetu zastupaju FBiH pred sudovima u Republici Hrvatskoj.

Naime, riječ je o imovini tvrtke  “Luka Drvo Šibenik”, koja se procjenjuje na 200 milijuna KM, a koja nikada nije uknjižena na FBiH iako je riječ o sarajevskoj firmi staroj više od 100 godina.

Fazlić kaže da vjeruje da će Federacija ubrzo vratiti u posjed svoju imovinu te da će pravna bitka uskoro biti uspješno okončana.

– Agencija je po zaključcima koje nam je predložila Vlada FBiH već angažirala odvjetnički tim u Hrvatskoj koji Federaciju zastupa pred hrvatskim  sudovima. Imali smo sastanak na kojem smo definirali naredne korake te svi skupa iskazali potpunu spremnost za međusobnu suradnju kako bi se “Luka Drvo Šibenik” konačno vratila u posjed FBiH. Svi smo se angažirali na ovom pitanju – kaže Fazlić.

On je ocijenio da je naredni korak koji će konačno riješiti ovu trakavicu potez Hrvatske da u zemljišne knjige upiše imovinu “Luke Šibenik” na FBiH.

– Vjerujem da ćemo to ubrzo završiti. Više se nema šta čekati, već je prošlo Fazli20 godina. Uskoro ćemo imati sastanak i s našim veleposlanikom BiH u Zagrebu. Idemo napraviti jedan pritisak na Hrvatsku da konačno vratimo u posjed svoju imovinu – kaže Fazlić.