Published On: Čet, pro 20th, 2018

FBI snimio šokantni razgovor: ‘Uništit ću grad. Moj cilj je pobiti 10 000 ljudi’

Muškarac iz Kalifornije, Amer Alhaggagi, priznao je krivicu za pružanju podrške terorističkoj organizaciji, nakon što je uhvaćen kamerom kako iznosi planove za terorističke napade koji bi “redefinirali teror”.

Tajno su ga snimili agenti FBI-a koji su se lažno predstavili kao pristaše Islamske države, kao i sam Alhagagi, u sklopu dugotrajne istrage koja je počela još na ljeto 2016, izvještava “Newsweek”.

Alhagagi je pored podrške Islamskoj državi, optužen i za krađu identiteta, u  srpnju ove godine. Priznao je da je imao uređaj za krivotvorenje kreditnih kartica i da je kreirao Twitter, Facebook i Gmail račune za ljude za koje je vjerovao da su i sami islamski ekstremisti koji će mu pomoći u njegovim planovima.

– Želim da dođe do točke da svaki Amerikanac razmisli dvaput ili triput prije nego što napusti dom. Kao, je li zaista potrebno da sad izađem (iz kuće)? Tako želim da bude – rekao im je ovaj džihadist u snimljenom razgovoru.

Navodno je rekao agentima i da je dobio upute kako izraditi bombe i da može izvesti napade nakon što ISIS-u pošalje fotografije meta i snimku svoje zakletve vjernosti takozvanom kalifu Abu Bakr Al-Bagdadiju, koji se trenutno skriva negdje na istoku Sirije.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare