Published On: Sri, stu 6th, 2019

FAŠISTIČKI SUD: Ne daju uglednom kriminalcu da nas više prisluškuje a čovjek je patriot BIH i ima ono nešto…

Inspektorata Republike Srpske s novim čelništvom na današnjoj sjednici donio je novu odluku kojim diploma Osmana Mehmedagića – Osmice, generalnog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH može biti poništena.

Inspektorat RS tako je proglasio ništavim ranije doneseni zaključak da je dozvoljeno odlaganje izvršenja rješenja entitetskog prosvjetnog inspektora, kojim je Univerzitetu za poslovne studije Banja Luka naloženo da poništi diplomu Mehmedagića i proglasi je ništavnom u “Službenom glasniku RS”, piše Avaz.ba.

Opunomoćenik Univerziteta pozivajući se na Zakon o inspekcijama u RS podnio je Inspektoratu RS zahtjev za odgađanje izvršenja rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do okončanja upravnog spora pred sudom protiv drugostupanjskog rješenja Ministarstva za znanstveno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informacijsko društvo RS, a istovremeno se s identičnim zahtjevom obratio i Okružnom sudu u Banjoj Luci.

– S obzirom na to da ova tijelo nije imao saznanja da je istovjetan zahtjev upućen i nadležnom sudu, prvobitno je donio zaključak kojim je dozvoljeno odlaganje izvršenja rješenja do okončanja upravnog spora. Nakon što je utvrđeno da je sud odbacio prijedlog za odgodu izvršenja rješenja, a imajući u vidu da je Zakonom o općem upravnom postupku propisano da se ništavim oglašava rješenje koje je u upravnom postupku doneseno u stvari iz sudske nadležnosti, ovaj organ oglasio je ništavim ranije doneseni zaključak – priopćeno je iz Inspektorata RS./HMS/