Published On: Pon, lip 21st, 2021

FASCINANTNO: Editi Majić samostan nije bio dovoljna izolacija.Njena majka otkrila: “Izvan manastira je, u potpunoj samoći”

Hrvatska glumica Edita Majić 2004. godine se pozdravila sa svakodnevnim životom zvijezde i otišla u manastir. Nakon više od desetljeća provedenog u zatvorenom samostanu odlučila je radikalnije služiti Bogu – živi kao pustinjakinja, u isposništvu, u velikom siromaštvu, u cjelodnevnoj tišini.

Bivša glumica otišla je u samostan sv. Josipa u španjolskom gradu Avili, gdje je postala časna sestra karmelićanka, piše Blic.rs.

 Taj susret s Bogom dogodio se odjednom, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se ulijeva u tvoje biće, apsolutno, odjednom, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja – opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Edita je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živjela.

Koji je razlog zbog kojeg vrijedi živjeti? Ako je to samo ovo vanjsko… ovih nekoliko godinica proživjeti što ljepše…, a potom nestati u ništavilu, s tijelom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopće da ne postojimo – rekla je Edita i dodala kako je u tom razdoblju preispitivanja osjetila duhovni poziv.

Kako tumači otac Mamić, postoje dvije vrste – tradicionalnija, u zajednici s drugim pustinjacima koji žive u pustinjskim samostanima ili opatijama, a drugu vrstu je odabrala sestra Edita i to je samački način života.

Sestra Edita živi anahoretskim načinom života, dakle u potpunoj samoći. Iz onog što sam čuo, otišla je na jedno takvo mesto, na jedan šumski proplanak u Španjolskoj. Jasno je da se za ovo povlačenje u samoću netko odlučuje zbog veće povezanosti s Bogom – kaže otac Vinko Mamić za Jutarnji.hr.

Njezina majka Jadranka je u rujnu 2017. godine progovorila o sudbini svoje kćerke i otkrila da je odlučila otići u pustinju i živjeti kao pustinjakinja.

Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći – ispričala je Jadranka.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>