Published On: Pet, lis 16th, 2020

FAKENEWSER: Šta je laž u Bakirovoj priči o kladionicama…

Govoreći o oporezivanju kladionica Bakir Izetbegović zapravo je odbio kazati najvažniju stvar. Dobitci u kladionicama de oporezuju i to oni iznad 100KM. Iznosi ispod 100KM ne. Tako je to u mnogim državama Europe. Zapravo u većini njih.

Tko se bavi klađenjem? Rijetko ćete vidjeti ozbiljne biznismene i ljude s novcem kako ulaze u kladionicu. Tam u pravilu odlaze studenti, umirovljenici , ljudi slabijeg imovinskog stanja.

Izetbegovićev udar na kladionice zapravo bi milijune oteo najvećem dijelu BH sirotinje. On u suštini traži da se tisućama naplati porez na dobitke ispod 100,00 KM.

Kako bi se ta ista sredstva prelila u džepove budžetskih korisnika. U prvom redu u džepove brojne SDA familije.

Drugi apsket njegove mržnje prema kladionicama je Islam. Prema Islamu klađenje je velik grijeh. I u državi u kojoj se zakoni podređuju Islamu klađenje bi moralo biti zabranjeno.

A prvi korak do gašenja kladionica  jeste njhovo oporezivanje, učenje sirotinje, pa i one bošnjačke da im je neisplativo kladiti se.

Istovremeno dok govori o oporezivanju kladinica , kada ste čuli Bakira Izetbegovića da zagovara oporezivanje Lutrije BIH, koja je pod bošnjačkom kontrolom, na dobitke manje od 100,00 KM?

Dakle laž je, jedna u nizu  Bakirovih laži da se dobitci ne oporezuju.

Oporezuju se i kladionice pune proračun. Tek se građanima koji dobiju manje od 100.000 KM iznos ne oporezuje. Dobitak od 101.00 KM se oporezuje, kao i onaj od 100.000 KM.

Teško je živjeti u državi u kojoj visoki političari iz dana u dan puštaju laž za laži.

 

Umjesto da Izetbegović otvori pitanje  što je to SDA uradila da u njoj danas ima toliko sirotinje koja spas vidi u kladionicama, umjesto da otvori pitanje pošasti kocke, u koju spadaju i kladionice, on se skačio čega? Poreza.

Puno je korisnije zaključiti da kladionice razaraju cijele obitelji te donijeti odluku o zabrani istih. To je trenutno i hrvatski interes.

No nešto sumnjamo , kada SDA sazna da kladionice razaraju i hrvatske obitelji, da će ići na zabranu istih.

Čisto nam je takav dojam.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>