Published On: Thu, Oct 1st, 2015

FACEBOOK STATUS JEDNOG DUBROVČANINA: Zašto Sirijci smiju u Hrvatsku a Hrvati ne?

“Nekog dečka – etničkog Hrvata – na graničnom prijelazu kraj Neuma hrvatska policija 15 min ispitivala jer nije prijavio svoj boravak u RH, a ima samo bh državljanstvo. Dečko im veli “bio sam kod babe i prijavljivao sam se prije”. Teškog srca policajac mu lupa pečat na stranicu putovnice.
Stari moj, glumi se neka strogoća nad pripadnikom naroda kojem je Lijepa naša nacionalna država (i kao takva definirana Ustavom), a deseci tisuća imigranata, raznih narodnosti, bez ikakvih putovnica (dakle ilegalno) nekontrolirano ulaze na naš tobože suveren teritorij. Putovnice drugih putnika su na drugoj granici uredno uzete, pregledane i nakon pola sata čekanja vozač autobusa je ušao s putovnicama i zamolio jednog od putnika da podijeli putovnice riječima “ajd’ bolan da ja mogu krenut”.
Nije strašno, ali brže bi nam bilo da smo preko krša, makije i šikare (pandana slavonskih kukuruzišta) ušli u Hrvatsku i rekli da nemamo putovnice, ali da smo iz Sirije. Čak me na dubrovačkom kolodvoru legitimirala mlada policajka i rekla mi da sam joj bio sumnjiv jer sam “tamnoput” i jer se mrštim (ni 195 cm visine me nije spasilo, a Arapi su niski). Ja rek’o: “jbg, radim cijelo ljeto na suncu”. Stari moj (da ne rečem jeb’o majku), ja sam joj sumnjiv, a ilegalni imigranti (a mnogi se ne ustručavaju od nasilja) su OK.”
Facebook status l poskok.info