Published On: Pon, srp 18th, 2016

F BiH odustaje od izgradnje autoceste od Počitelja do Mostara!?

Hrvatski dužnosnici došli su do dopisa koji je bivši direktor Autocesta Federacije BiH Jasmin Bučo, krivotvoreći odluke vlasti i opasno manipulirajući zloporabio službeni položaj i ovlasti, napisao europskim institucijama da Federacija BiH odustaje od izgradnje autoceste od Bune kod Mostara do Počitelja gdje se planira graditi najveći most na autocesti Vc, saznaje Večernji list.

Uoči posljednjeg regionalnog susreta u Parizu gdje je Francuska okupila lidere iz zemalja jugoistoka Europe, Vijeću ministara nije predstavljeno s kakvim prijedlogom ide izaslanstvo iz BiH.

Ministar prometa i veza FBiH Denis Lasić već je poduzeo mjere kako bi se zaustavili pokušaji eliminiranja hrvatskih područja iz visokih kapitalnih projekata.

– Rekao bih da politiku oko izgradnje i realizacije projekata ne vode javna poduzeća, nego Vlada Federacije BiH i ovo Ministarstvo. Činjenica je da je to složen projekt, da autocesta prolazi osjetljivim i naseljenim prostorom, ali smatram da će se iznaći adekvatno rješenje i da će se projekt autoceste i na toj dionici realizirati. Radi čega ćemo graditi most Počitelj ako projekt autoceste na koridoru Vc neće napredovati prema Mostaru i dalje prema sjeveru?
Ali da budemo precizni do kraja, što se tiče ovog ministarstva, stav je jasan. Nakon aktualnih dionica, idu dionice Počitelj – Buna te Buna – Mostar jug, Mostar jug – Mostar sjever… Koliko se god netko politički trudio zaobići Mostar, neće uspjeti..i iz tehničkih i svakih drugih razloga, kazao je Lasić Večerenjem listu./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>