Published On: Pon, tra 11th, 2022

Extreme Enduro Mostar dominirao na utrci u Srbiji

Enduro utrka “Gučevo challenger 2022” vozila se tijekom proteklog vikenda na području planine Gučevo u Banjoj Koviljači – Srbija.

Gučevo challenger je jedna od međunarodnih utrka koja se boduje u sklopu Alpe Adria prvenstva. Na njoj su sudjelovali vozači mostarskog Extreme Enduro kluba ujedno predstavljajući Enduro reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Mi kao klub Hard Enduro Loznica organizirali smo ove godine sedmu po redu utrku i ove godine je naš prvijenac u Alpe Adria. Ovim putem zahvalio bih svim sudionicima utrke posebno vozačima koji su stali na pobjedničko postolje, volonterima, sponzorima, Gradu Loznica i brojnoj publici, rekao je za portal Jabuka.tv Zoran Simić predsjednik Hard Enduro Loznica kluba.

Tijekom prvog dana vozile su se kvalifikacije odnosno prolog s umjetnim preprekama + 43km enduro utrke. Na njoj su očekivano zabilježili dobre rezultate i postavili se u prve redove sutrašnje glavne utrke. Martin Šego je zauzeo drugo mjesto, Darko Raič je izborio treće, dok je Kristijan Čilić bio na 12. mjestu. Utrka se vozila po izrazito blatnjavom i skliskom terenu.

Nadali su se boljoj vremenskoj prognozi idućeg dana, no na glavnoj utrci dočekale su ih temperature ispod nule i snijeg koji ih nije ni najmanje obeshrabrio.

Između 138 prijavljenih vozača iz sedam zemalja (Slovenija, Hrvatska, BIH, Srbija, Makedonija, Češka, Mađarska), vozili su najtežu PRO klasu, koja jedina nosi bodove za reprezentaciju.

Iznimno zahtjevan teren s mnoštvom prirodnih prepreka i teški vremenski uvijeti bili su izazov za svakog vozača da uopće stigne do cilja. Martin Šegoje na utrci bio najbrži odnosno na cilj je stigao za vrijeme  od 2h:7m:14s. Njegov klupski kolega Darko Raič je stigao sa zaostatkom od 2m:43s i time izborio srebrnu medalju. Kristijan Čilić je utrku završio na 9. mjestu sa zaostatkom od 1h:1m:34s.

znimno nas veseli uspjeh koji smo ostvarili na utrci u Srbiji. Zauzeli smo prva mjesta na tablici Alpe Adria prvenstva te vjerujem da ćemo ih zadržati do kraja sezone. Ispred nas su još dvije teške utrke, ona u Otočcu u svibnju i Fenix u Kreševu u lipnju. Jedva čekamo sudjelovanje na tim utrkama jer se prvi put natječemo u skopu ovako velikog prvenstva i predstavljamo Bosnu i Hercegovinu. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim našim sponzorima jer bez njih ovo ne bi bilo moguće, izjavio je Darko Raič za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare