Published On: Sri, srp 6th, 2022

Evo zašto se samo u BIH spominje legitimno predstavljanje

Često smo ovih dana mogli čuti od odvjetnika Ademoviića, odvjetnika SDA majorizacije kako se samo u BIH spominje legitimno predstavljanje, te da nigdje u svijetu nema tog pojma.

To je točno ali postoji i odgovor zašto je to tako.

Samo u BIH je potrebno bilo izmisliti taj pojam budći da je svako predstavljanje po defaultu legitimno. U svijetu. Ne u BIH.

U BIH se u praksi pojavili slučajevi uzurpiranja predstavničkih mjesta. Pa ih je netko  krivo nazvao  kao “nelegitimno predstavljanje”.

Nema predstavljanja ako je ono nelegitimno. Predstavljannje ili jest ili nije. Onaj koji ne predstavlja nije predstavnik. Onaj koji se dočepao predstavljanja jednih, glasovima drugih, nije predstavnik. On je uzurpator.

Bošnjaci žele uvjeriti svijet da je posve normalno da u tijelima zakonodavne vlasti koja se prema ustavu odnose na predstavljanje kolektiva, predstavnike, Srbima, Židovima, Hrvatima mogu birati Bošnjaci.

To je tako glupo i tako nevjerodostojno da nam nije jasno na koji način oni uvjeravaju svijet da je europska stečevina da primjerice Englez iz Londona bira predstavnika Škotu u parlamentu Škotske?

Isto tako ne može biti europska stečevina da Ademović iz Sarajeva bira predstavnika Hrvatu, u hrvatskom klubu Doma naroda FBIH. I sam Ustavni sud BIH je tu presudio tako.

Legitimno predstavljanje je doista pleonazam. Hrvati u BIH se doista ne bore za legitimne predstavnike. Bore se za predstavnike. Bore se za pravo na demokraciju. A bore se čak i nakon presude Ustavnog suda koja ide u njihovu korist a koju mafija zvana OHR ignorira.

Jer samo u BIH je predstavnička demokracija dovedena u pitanje.

I nigdje više u svijetu.

I to bi da uđe u EU.

To bi da poništi vlastiti kažu ustav, kako bi ušla u EU.

To bi nama o demokraciji propovjedalo. A sve što zna je otimati, prijetiti i držati moralne penegirike.

Podsjećamo uvažene ustavotumače da je EU savez raznih ustavnih aranžmana i kraljevina, i da je unutar EU bila monarhija zvana UK, koja ima čak i dom Lordova, dom koji se popunjava po pravu nasljedstva i bogatstva. Ostaci ostataka grofovije koji nemaju dodirne točke s građanskom demokracijom. A da sama UK čak nema niti Ustav.

Pa dok se vlasi ne dosjete, eto im još jedan podatak.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
GROF OD ROGACA
GROF OD ROGACA
1 mjesec prije

ZATO STO JE TO TEMELJ TZV. BEJHA I ALTERNATIVA TOME RUHZNO TUHRE JE RAZLAZ, ILI TI BIVSA BEJHA.

Šime
Šime
1 mjesec prije

najbolje za mir RAZLAZ