Published On: Sun, Oct 4th, 2015

Evo u kakvim uvjetima žive ruski vojnici u bazi u Siriji (VIDEO)


Novinari su imali priliku da se uvjere u kakvim uvjetima žive sudionici operacije “Zračno-kozmičkih snaga Rusije” i prateći personal ruske vojne baze u blizini mjesta Latakije.
“Za uspješnu realizaciju zadataka ruskih vojnika stvoreni su svi uvjeti. U ovom trenutku u zračnoj bazi ‘Hmejmim’ postavljen je inženjersko-aerodromski, aerodromsko-tehnički sustav i drugi vidovi logistike. U kratkom roku izgrađeno je desetine objekata, uključujući centre za servisiranje, skladišta materijala, poljske kuhinje. Osobni sastav je razmješten u specijalnim objektima, koji su opremljeni klimom “, priopćio je ministar obrane Igor Klimov, a prenose beogradski mediji.
Vojnici se suočavaju s velikom količinom prašine. Uskoro se u regiji očekuje pješčana oluja.
Svijetlo-žuta prašina se uvlači svuda i stvara velike probleme tehnici i personalu koji služi kompleksnu avijatičarsku opremu.
Drugi problem je bila voda. Oživjeli su stari vodotoranj, postavili filtere – sada se može piti izravno iz slavine. Međutim, na bazu dopremaju velike količine pitke vode u bocama.
Blagovaonica se nalazi u velikom šatoru. Ručak spremaju u nekoliko kuhinja. Postoje i nove kuhinje na bazi “Uralov”, koje su nedavno bile izložene u podmoskovskom parku “Patriot”. Imaju vlastitu pekaru koja dnevno peče tone peciva.
Vojnike hrane konzervama ribe, piletinom, borščom, salatama, kiflama. Proizvode dopremaju iz Rusije.
Ručak je standardan – juha, Grčka salata s piletinom, čaj, dva tetrapaka jabučnog soka i kruh koji je ispečen prije sat vremena. Može se poslužiti i drugi put, nitko riječ neće reći.
Vojnici i personal baze žive u specijalnim objektima-kontejnerima, opremljenim klimom.
Personal baze navodi da se lokalno stanovništvo odlično odnosi prema njima.