Published On: Čet, tra 11th, 2013

EVO TKO NE ŽELI NORMALNU BIH: SDA ne želi ni tragove trećeg entiteta

SARAJEVO – Predstavnici SDA su na sastanku s europskim tajnikom za proširenje Štefanom Fuleom ponovili svoje stavove vezane za implementaciju presude Sejdić-Finci.

Uime SDA novinarima se obratio član predsjedništva ove stranke Šefik Džaferović koji je rekao kako žali što još uvijek nije pronađeno adekvatno rješenje za implementaciju presude.
– BiH zbog toga ima zastoj na europskom putu. Mi imamo obvezu da riješimo ovo pitanje jer bez toga ne možemo dalje, rekao je.
Zadovoljan je što će u daljem procesu pronalaženja rješenja za spornu presudu biti uključeni i stručnjaci Vijeća Europe i Venecijanske komisije.
– SDA je, bez obzira što je opoziciona stranka, spremna i dalje aktivno sudjelovati u iznalaženju rješenja, istaknuo je.
SDA smatra da presuda najlakše može biti implementirana ako budu uklonjene sve etničke odrednice i prefiksi u Ustavu BiH te na taj način bude omogućeno svim građanima kandidiranje i izbor u Predsjedništvo BiH.
– SDA nije za asimetrična rješenja niti bilo kakva rješenja koja, i u tragovima, mogu da vode k formiranju trećeg entiteta, zaključuje Džaferović.