Published On: Ned, srp 17th, 2022

EVO ŠTO SE DOGODI U BIH AKO STE LOŠ RODITELJ I AKO DJECU PREPUSTITE ULICI: Potreseni sin podijelio fotografiju na kojoj mladić stoji na mezaru njegove nane uz opis “Gazi balije”!

Molimo sve koji prepoznaju osobu sa fotografije da jave nadležnima.

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj mladić stoji na mezarju nedavno preminule Hurije Dumpor koja je ukopana u Raštanima, u Mostaru. Poruka ispod fotografije “Gazi po balijama”.

Aner Gosto, unuk preminule Hurije traga za mladićem te se oglasio na facebooku.

– Dragi prijatelji i dobri ljudi. Dana 7. maja 2022.godine umrla je moja nena Hurija-Hura i zakopana je u haremu u Raštanima, gdje je i provela cijeli svoj život, živeći pošteno, mirno i u finim rodbinskim i komšijskim odnosima. Moja nena Hura nikad u životu i nigdje nije imala nikakve neprijatelje, ni po vjeri ni po nacionalnosti ni bilo čemu drugom. Prije dan-dva “nepoznati počinilac” se slikao kako čuči i gazi po njenom mezaru (grobu) sa natpisom “Gazi balije”. Dovoljno sam zgrožen, povrijeđen i zatečen da jednostavno ne mogu vjerovati da je neko bio spreman učiniti takvo nešto, a kamoli izvršiti ovakav naum?! – napisao je.

U svojoj objavi, Gosto je zamolio javnost da mu pomogne u otkrivanju identiteta mladića, koji je objavio ovu fotografiju.

– Sve vas molim, ukoliko poznajete ili imate bilo kakvo saznanje u vezi osobe počinioca (sa slike) da mi se javi i tako pomogne prijavi prema nadležnom MUP-u kao i radi daljih zakonskih koraka koje ćemo preduzeti kao njena porodica, potomci i najbliži srodnici, poručio je Gosto, dodajući da je ovo sramota u 2022. godini te je upitao “Jesmo li postali životinje?”

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare