Published On: Ned, ožu. 26th, 2017

Evo, sad je i Andrija Hebrang podržao kandidaturu Brune Esih; kaže da se ne boji sankcija iz HDZ-a

Dugogodišnji član HDZ-a Andrija Hebrang za Večernji list je komentirao lokalne izbore u Zagrebu i tom prilikom obrazložio potporu Bruni Esih,koju je prvi put izrazio na promociji knjige Tihomira Dujmovića.

Prgomet je službeni kandidat HDZ-a, kojeg su podržala sva stranačka tijela i ja to kao član stranke poštujem. No, kao građanin opredjeljujem se za Brunu Esih jer ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima, kojih je u Hrvatskoj 960. To se poklapa s mojim dugogodišnjim stavovima i zato je podržavam”, rekao je Hebrang.

Ne očekuje nikakve posljedice u HDZ-u

Izjavio je kako neće sudjelovati u njezinoj kampanji za zagrebačku gradonačelnicu i da zbog podrške Bruni Esih ne očekuje nikakve posljedice, jer u HZD-u ne obnaša nikakvu funkciju. Na pitanje koji značaj imaju grobovi komunističkih žrtava za lokalne izbore, Hebrang je odgovorio da je Bruna Esih i saborska zastupnica te da je spektar tema koje ona zagovara širok.

U emisiji kontraverznog Velimira Bujanca otkriveno je da će se na njezinoj listi za zagrebačku skupštinu naći ime Lyliane Fournier, majke poginulog vukovarskog dragovoljca Jean-Michelea Nicoliera.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Oznake:,

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer