Published On: Pet, ruj 25th, 2020
#3rd | By Desk

Evo s kim ”BH blok” ide u utrku za Mostar

Nakon što su u javnost procurila neka od imena s kojima će HDZ BiH izaći na predstojeće lokalne izbore u Mostaru, polako se pojavljuju i imena kandidata ostalih stranaka.

Poznata su tako i imena ”BH bloka” koja će biti u utrku za fotelje u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Nositelj gradske liste ”BH Bloka” bit će Arman Zalihić, predsjednik mostarskog SDP-a. Zalihić je magistrirao na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a zaposlen je u vlastitoj firmi.

Nositeljica liste gradskog područja Stari Grad bit će potpredsjednica NS-a Irma Baralija. Njezina presuda pred Europskim sudom za ljudska prava bila je presudna za održavanje izbora u Mostaru nakon 12 godina, naveli su iz njene stranke.

Na gradskim područjima Zapad i Jugozapad gdje će bitka između BH. Bloka i HDZ-a uveliko utjecati na ishod izbora u Mostaru, ova koalicija istaknula je dva provjerena kadra SDP-a.

Tako će na Zapad u utrku za vijećničku poziciju Dr. Lamija Vinković-Duranović, šefica službe za neurologiju i psihijatriju RMC Safet Mujić.

Na Jugozapadu nositelj liste bit će Zoran Kazazić, višegodišnji glavni tajnikUniverziteta Džemal Bijedić, a danas pomoćnik direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

Na gradskom području Sjever nositeljica liste je Samija Kazazić, jedna od aktivistica inicijative građana koja se zalaže za gašenje deponije Uborak. Na jugoistoku u bitku će Alma Smajlhodžić..