Published On: Ned, stu 29th, 2020

Evo koliko ćete platiti kaznu u Hrvatskoj ako ne nosite masku

Da ih stroge kazne, čak do tri godine zatvora, koje se mogu izreći vlasnicima noćnih klubova za širenje zaraznih bolesti, neće odvratiti od otvaranja lokala, svjedoče i racije koje je ovaj vikend provodila policija u Hrvatskoj.

Najgore je prošao 48-godišnji vlasnik noćnog kluba, onog na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti, koji je uhićen i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje, piše Jutarnji list.

U njegovu je klubu s petka na subotu policija zatekla 14 osoba nakon završetka radnog vremena, njih šestero je zatečeno i s manjom količinom opijata, a prijavljeni su i zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Inspektori Civilne zaštite osim prekoračenja radnog vremena, ustanovili su da nema istaknute upute o dopuštenom broju osoba u lokalu te da ne postoji propisani razmak između stolova i stolaca. Osim toga, vlasnik se oglušio na zapovijedi policajaca pa su nad njim primijenjena sredstva prisile.

U racijama u Dubravi policija je zatekla u ugostiteljskim objektima i na otvorenom 46 osoba, ali su se svi pridržavali mjera i samo je u jednom ugostiteljskom objektu ustanovljen prekršaj koji nema veze s koronom jer je u lokalu bilo organizirano ilegalno kockanje.