Published On: Sub, stu 28th, 2020

Evo kako se Radončić prozvao zaštitnikom Bošnjaka od HDZ-a BiH

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić de facto se, gostujući u emisiji Centralni dnevnik Face televizije prozvao zaštitnikom Bošnjaka od HDZ-a BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

On je, naime, kazao kako SBB ne može napustiti Vladu Federacije BiH jer bi u suprotnom to značilo puko prepuštanje federalne vlade HDZ-u.

Pozvao je SDA, HDZ BiH i DF da napokon formiraju Vladu Federacije BiH jer je, kako kaže, SBB talac političke situacije u FBiH.

Radončić je rekao da SBB neće biti u novoj vladi Kantona Sarajevo, ali ni u vladama Županije posavske, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona. Smiješnim je ocijenio spekulacije kako on namjerava preuzeti SDA, a ispričao je i da ga je neko pitao hoće li SDA i SBB ujediniti što je također ocijenio smiješnim.

– Mada, ja bih bio odličan predsjednik SDA jer SDA je moćna stroj. Toj stranci fali ozbiljan program i liderstvo koje nije liderstvo jedne obitelji – kazao je Radončić.

Novu većinu u Kantonu Sarajevo nazvao je “sedmorkom” jer, kako kaže, “četvorka” nema dovoljno ruku. Novu većinu čine NiP, SDP, Naša stranka, NBL, Aljoša Čampara, Damir Marjanović i Damir Nikšić./HMS/