Published On: Pon, pro 19th, 2016

EVO KAKO DA OJAČAMO EKONOMIJU: Pripadnici ISIL-a zatvorsku kaznu u BIH mogu zamjeniti novčanom

Sud BiH odobrio je da Nedžad Mujić, zvani Ebu Mubarek, koji je osuđen na godinu zatvora zbog pružanja financijske i druge pomoći borcima “Islamske države” zatvorsku kaznu zamjeni novčanom u iznosu 26.600 KM. Kazna je umanjena za vrijeme koje je Mujić proveo u pritvoru.
“Dok su sve procedure prošle, Mujić je u pritvoru proveo 99 dana. Kada se sve to odbije, on je izvršio uplatu od 26.600 KM na račun Suda BiH”, rekao je Mujićev odvjetnik Senad Dupovac
Dupovac je ranije rekao da zbog zahtjeva za zamjenu zatvorske kazne novčanom, Mujić iz pritvora nije upućen na izdržavanje kazne.
Nakon što je Sud BiH prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Mujić sklopio s Tužiteljstvom BiH, on je sredinom listopada osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog toga što je od rujna 2013. do polovice 2015. godine iz Austrije više puta odlazio u Siriju, gdje je pružao financijsku i drugu pomoć, te sudjelovao u aktivnostima “Islamske države”.
BIRN

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>