Published On: Pon, srp 15th, 2019

EVO ČOVJEKA ZA SKENIRANJE ALUMINIJA? Marić podnio ostavku u Vladi RH

Ministar za državnu imovinu Goran Marić podnio je ostavku.

Nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom kazao je da je podnio neopozivu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću.

-Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade i uputio dopis Hrvatskom saboru za aktiviranje zastupničkog mandata, rekao je.

Istaknuo je i da nijedan dan “od utemeljenja ministarstva nije proveo u mirnim i nesmetanim uvjetima”. -Radio sam pod programiranim pritiskom i okolnostima u kojim sam postao meta, kazao je Marić.

Naglašava da mu je “neprihvatljiva i nepojmljiva vrijednosna zamjena činjenica pri kojoj je meta orkestracija prioritetnija u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine koja je desećljećima zapuštena i otimana”.

-Uz svijest o veličini i značaju državne imovine i spoznaji o nametnutim okolnostima nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet mojoj obitelji, rekao je Goran Marić.

-Donijeli smo zakone koji su se suprotstavili poraznoj praksi. Donijeli smo Zakon o upravljanju državnom imovinom, Zakon o zakupu i kupoprodaju poslovnih prostora i u proceduri je Zakon o neprocijenjenom građevinskom zemljištu. Ti zakoni su okončali praksu otimanja državne imovine. Samo na poslovnim prostorima Hrvatska je oštećena više od milijardu kuna. Ti zakoni i nova praksa su uzrok da sam postao meta i uzrok da sam dao neopozivu ostavku, izjavio je Marić.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare