Published On: Pon, ožu. 20th, 2017

Evidentna ozbiljna kriza funkcioniranja vlasti na svim razinama

 

 

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je danas u Mostaru kako je politička situacija u BiH zabrinjavajuća te da je evidentna ozbiljna kriza funkcioniranja vlasti na svim razinama.

Naime, danas je otkazana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na upit je li koalicija tehnička, Čović je odgovorio kako koalicija na entitetskoj i državnoj razini postoji “od točke dnevnog reda do točke dnevnog reda, kako je čiji interes”.

– Drugim riječima, teško je i definirati tko je pozicija, a tko opozicija – izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a BiH.

Naveo je i to kako je siguran da izbora prije listopada 2018. godine neće biti, a za to vrijeme “treba nešto uraditi i treba funkcionirati i pokušati ispuniti planove, ne samo na europskom putu, nego i oko ključnih ekonomskih i životnih pitanja”.

Najavio je kako će hrvatske političke stranke do kraja travnja, preko klubova zastupnika na entitetskoj i državnoj razini, pokrenuti nekoliko inicijativa ne bi li se krenulo s rješavanjem problema koji se već dugo guraju pod tepih.

– Moramo pronaći neko rješenje kojim ćemo probuditi odnose u BiH, da se pokrenu one aktivnosti koje smo mi sebi stavili u zadatak, a to je primarno stabilnost BiH, jačanje socioekonomskih potencijala s jedne strane, te osiguravanje europskog puta s druge strane – istaknuo je Čović.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a BiH u Mostaru, pored aktualne političke situacije, razgovarano je i o braniteljskoj populaciji.

– Razgovarali smo o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, u kontekstu procesa u Haagu, i šestorice predstavnika HVO-a, koji brane čast HVO-a i svih institucija koje su izložene optužbama. Dajemo im punu potporu da dokažu svoju nevinost pred Haškim tribunalom. Stat ćemo uz sve one koji su časno nosili odoru HVO-a i dati im potporu – poručio je Čović./Fena/HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer