Published On: Sri, stu 21st, 2018

Eurowings otkazao letove za Mostar

Njemački niskocjenovni prijevoznik Eurowings otkazao je letove za Mostar, potvrđeno je za Bosnia and Herzegovina Aviation News. Nakon letova od samo nekoliko mjeseci, Eurowings je obustavio prodaju svih karata za letove iz Mostara i za Mostar.

U početku Eurowings je planirao da leti dva puta tjedno iz Düsseldorfa i Stuttgarta avionom Airbus 319 (144 mjesta), ali je zbog slabe prodaje prešao na mnogo manji avion Dash 8-400 (76 mjesta).

Letovi iz Duse i Stuttgarta do Mostara uvedeni su u maju ove godine i funkcionirali su do drugog tjedna listopada. Krajem ljetne sezone letovi iz Düsseldorfa su dodatno smanjeni i radili su samo jednom nedjeljno.

Trenutno je Mostar povezan sa Zagrebom s dva nedjeljna leta. Letovima za Zagreb upravlja Croatia Airlines a snažno ih subvencionira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

U intervjuu za portal Bljesak, Marin Raspudić, direktor Zračne luke Mostar, potvrdio je da je nastupila pauza u letovima Eurowingsa za Njemačku, te kako će ova kompanija do proljeća odlučiti hoće li nastaviti s letovima.

”Eurowings ispituje tržište i oni će razmotriti hoće li se nastaviti održavati linije za Njemačku”, rekao je Raspudić.

Direktor Raspudić je kazao kako se Aerodrom okreće vjerskom turizmu, prije svega Talijanima i Poljacima, a s ciljem uspostavljanja novih ruta i otkrivanja novih operatera objavljen je i javni poziv zainteresiranim stranama koji je otvoren do 1. ožujka.

Mostarski aerodrom našao se u posljednje vrijeme na meti kritika, budući da je jedini od četiri veća aerodroma u BiH koji ne uspijeva povećati promet, prenosi Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare