Published On: Sri, stu 23rd, 2016

Europska komisija: Ruski tankeri krijumčarili gorivo u Siriju

Europska komisija: Ruski tankeri krijumčarili gorivo u Siriju
Ruski tankeri prokrijumčarili su gorivo u Siriju preko teritorijalnih voda EU-a, objavili su u utorak dobro upućeni izvori, dok Moskva ističe da se europske sankcije na isporuku nafte Siriji ne mogu odnositi na ruske avione koji u toj zemlji pružaju potporu režimskim snagama protiv pobunjenika.
Protivno europskim sankcijama, najmanje dva ruska broda prevezla su naftu preko Cipra, izjavio je Reutersu obavještajni izvor iz Europske komisije i dodao da su se isporuke povećale u listopadu.
Drugi izvor rekao je da su brodovi uplovili u ciparske i grčke luke prije nego što su isporučili gorivo u Siriji.
Reagirajući na te navode, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane rekao je da se sankcije na isporuku nafte Siriji ne odnose na ruske avione u toj zemlji, prenijele su ruske novinske agencije.
Glasnogovornica europske povjerenice za vanjsku i sigurnosnu politiku rekla je da su za provedbu sankcija odgovorne države članice EU-a.
“Vjerujemo da vlasti ispunjavaju svoje obveze kako bi se provele restriktivne mjere i spriječili bilo kakvi pokušaji izbjegavanja”, rekla je.
Grčko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati te navode. Ciparska vlada objavila je da nije odobrila nikakvo uplovljavanje ruskih tankera s naftom za Siriju, prenosi Hina.

AUTOR:Prvi.tv

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>