Published On: Pet, ožu 11th, 2022

EU uvodi booster dozu sankcija Rusiji

Europska unija sutra uvodi novi, četvrti paket sankcija Ukrajini.

“Prvo, uskratit ćemo Rusiji status najpovlaštenije nacije na našim tržištima. To će ukinuti važne pogodnosti koje Rusija uživa kao članica WTO-a. Ruske tvrtke više neće imati povlašteni tretman u našim gospodarstvima”, rekla je Ursula von der Leyen.

EU će “također raditi na suspenziji prava na članstvo Rusije u vodećim multilateralnim financijskim institucijama, uključujući Međunarodni monetarni fond i Svjetsku banku. Osigurat ćemo da Rusija ne može dobiti financiranje, zajmove ili bilo koje druge pogodnosti od tih institucija”.

“Blok će se također pobrinuti da ruska država i njezine elite ne mogu koristiti kripto imovinu za zaobilaženje sankcija, te će zabraniti izvoz luksuzne robe iz EU u Rusiju”, dodala je.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je po pitanju četvrtog paketa sankcija “sve ne stolu, nema tabua”, te da se ne isključuje ni zabrana uvoza ruskog plina niti isključenje ključnih ruskih banaka Sberbank i Gazprombank iz međunarodnog sustava razmjene financijskih podataka SWIFT./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Glupi europljani u stvari uvode sve to sebi..