Published On: Mon, Jun 27th, 2016

GOERGE JE KONAČNO ISKREN: Nova Europa, ukoliko ne želi raspad, mora se riješiti Soroša

Siva eminencija svijeta, čovjek koji podiže revolucije i ruši vlade ovisno o kretnji dionica i privatnim interesima bahato je najavio raspad Europe. Što će mu to ? Smeta mu jačanje Eura u odnosu na funtu? Nivelira tvrtke u Londonu i i Parizu? Nešto prije toga najavio je i visoku cijenu koju će Britanci platiti u slučaju izlaska iz EU.

Zadnjih nekoliko desetljeća Europe slobodno se mogu nazvati Soroševim razdobljem. Malo je država Istočne i jugoistočne Europe u kojima dan danas ne kroji dnevnu politiku i upravlja NGO sektorom. NGO sektor ucjenjuje vlade, šalje izvješća i apele “višim centrima” koji su također pod Soroševom kontrolom. Potom onda “viši centri” na poziv “autentičnih mladih snaga” stupaju na teren. Dolaze “u pomoć”. Rezultat su srušene Vlade i privatiziran najprofitabilniji resurs u zemlji kojeg otkupljuju tvrtke u kojima Soroš ima većinski paket dionica. Rusija je jedina zemlja u ovom dijelu svijeta koja je NGO sektor praktički zabranila.

Sorošev sistem se čini genijalnim al je zapravo jako proziran. Soroš na Balkanu npr. financira socijalne zadojenike koji vjeruju u marksizam i obnovu pravednog društva po principu “jednako svima prema potrebama”. Školuje ih besplatno u Budimpešti. Uvjeri ih da su poslani s neba kao prosvjetitelji. Potom im daje ogroman prostor u vlastitim medijima, od njih pravi ikone mladih. Te naivčine potom organiziraju revolucije vjerujući kako se bore za pravu stvar. Oni pametniji čak se i financijski okrenu. Jedan Sorošlija u Sarajevu, stanoviti gospodin Brkan, mlađi od 30 godina koji gladnom narodu BiH prodaje priču o socijalnoj pravdi na sorošizmu je omastio brk i uspio steći čak tri stana do sada.

Sorošlije nakon sloma vlada, kroz svoje narandžaste, socijalne i “spontane” revolucije, međutim ne naprave bolje društvo niti postignu socijalističko uređenje države.Nakon NGO pobune, ako Vlada i padne, ne dolaze marksisti. Dolaze Sorošlije. Potom kreće privatizacija, kamatarenje MMF-om a Soroševi mediji u “regionu” informiraju narod, koji je i dalje jednako gladan, kako je nastupilo vrijeme blagostanja.

Ako je i u čemu dobar Brexit dobar je zbog porasta europskog nacionalizma, jačanja europskog identiteta, i početka promišljanja o smislu EU, koji više nije samo  utemeljen na ekonomskom interesu nego i na nekim vrijednostima.

Koliko god se danas Brexit činio užasnim za Europu jednog dana, nova svjetska velesila, Europa, mogla bi biti zahvalna Britancima što su pokrenuli nešto jako pozitivno. Priču o Sjedinjenim Europskim Državama i europskom identitetu koji bi mogao poravnati sve podidentitarne sukobe na tlu Europe.

Sorošu SED naravno nisu cilj. Dozvoljeno je da na svijetu postoji samo jedna supersila.

No što je cilj Europljana? I hoće li Njemačka, svoj povijesni grijeh prema čovječanstvu ispraviti kao predvodnica otpora protiv Četvrtog Reicha. Soroševog Reicha.

Kontroverzni američki “investitor” George Soros pozvao je na temeljitu obnovu Europske unije kako bi se očuvala, upozorivši kako glasovanje Britanaca za izlazak iz Unije čini “raspad EU praktički nepovratnim”

“Britaniji možda bude, a možda i ne bude relativno bolje nego drugim zemljama izlaskom iz EU, ali njezino gospodarstvo i narod će znatno trpjeti kratkoročno i srednjoročno”, napisao je u komentaru na internetskoj stranici Project Syndicate.

Soros je ostvario golemu dobit 1992. kada je s drugim valutnim spekulantima uložio protiv britanske funte koja je pala ispod sadašnje razine i morala biti povučena iz europskog tečajnog mehanizma.

Na sličan pad upozorio je i ranije ovoga tjedna predviđajući kako će Brexit smanjiti vrijednost funte za najmanje 15 posto. Funta je nakon referenduma pala 10 posto u petak, ali nije poznato je li se i ovaj put Soros kladio protiv britanske valute i zaradio na njezinu padu.

“Sada se katastrofični scenarij od kojega su mnogi strahovali ostvario, čineći raspad EU praktički nepovratnim”, napisao je Soros.

On je kazao kako je EU prestala funkcionirati i više ne zadovoljava potrebe svojih građana i očekivanja. Pozvao je na potporu za obnovu Europske unije.

 

poskok.info