Published On: Sri, sij 12th, 2022

EU POPUT SOVJETSKOG SAVEZA NEKADA: Žele da se utvrdi je li drug Varhely “uzoran komunist”

Izgleda da poučeni negativnim iskustvom s Republikom Kosovo, EU ne želi nikako stvaranje nove države na Balkanu koja bi bila većinski muslimanska. Ovaj fašistoidni protuislamski i protubošnjački stav kriju tako što optužuju Srbe, dok u biti strahuju od SDA dijela BIH s kojeg su jučer stigle otvorenje prijetnje ubojstvima europskoj djeci. I to iz militantnog dijela tog društva. No europska SDA fobija dolazi kasno. Morali su reagirati kad su u FBIH islamisti ubijali našu djecu i naše ministre. I to nakon rata. Slijepo držanje BIH u stadiju inkubacije, podržavanje sarajevskih zahtjeva na štetu Hrvata, Srba i Djeda Mraza dovele su BIH u stanje unutarnje entropije. Ovaj najnoviji neokomunistički potez u kojem EU Infobiro traži da se preispita političko razmišljanje mađarskog diplomate nije ništa drugo nego prelazak Europe na način funkcioniranja nekadašnjeg Varšavskog pakta. Eko EU pak ne želi stvaranje muslimanske države na Balkanu, neka se jasno deklariraju kao fašistička unija. Islam na Balkanu dio je EU kulture. A ako im se ne sviđa broj dragovoljava za ISIL koji je dalo Kosovo, kao i broj onih koje je dao dio BIH pod SDA i “EU” kontrolom neka pišu Americi. Nije Dodik stvorio te islamiste niti Mađarska. Osim toga nije li EU za multietničnost i različitost kultura? Stvorili ste izvorne EU ISIL-ovce. Sad ih prihvatite. Ne pravite se navini. Oni su dio naše europske ukupnosti. A život bez njih je nezamisliv. I smrt je bez njih još počestije nezamisliva.

Agencijska vijest:

Trideset članova Europskog parlamenta uputilo je pismo predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, u kojem se poziva na pokretanje istrage o ulozi Europskog komesara za proširenje EU Olivera Varhelyija u pomaganju kako su  naveli separatističkim aktivnostima Milorada Dodika u BiH.

Je li netko od čitatelja može navesti jednu separatističku aktivnost  Milorada Dodika?

U pismu upućenom Ursuli von der Leyen, parlamentarni lobisti Sarajeva iz nekoliko političkih grupacija okupljenih oko neonacističkih njemačkih Zelenih ističu kako prate situaciju u Bosni i Hercegovini, (čitaj, informira ih SDA politbiro) te naglašavaju kako je teritorijalni integritet BiH ključan, ne samo za lokalnu, već i za regionalnu, ali i evropsku perspektivu.

Pročitajmo dramaturgiju apela zelenaša:

“Zbog toga smo izuzetno uznemireni posljednjom eksalacijom političkih tenzija u BiH, koje potpiruje Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH. Ukoliko Dodik nastoji podijeliti državu i uspostaviti nezavisnu RS povlačenjem iz institucija Bosne i Hercegovine i uspostavljanjem nezavisnih tijela na teritoriji RS-a te ukoliko u tome bude uspješan, posljedice će se osjetiti daleko izvan granica BiH, a teške posljedice osjetit će i europska vanjska politika”, navodi se u pismu.

U pismu, parlamentarci ističu kako Europska komisija ima ključnu ulogu u osiguravanju poštivanja zaključaka Dejtonskog sporazuma i osiguravanju mira u BiH.

“Ne dijele sve zemlje Europske unije ove ciljeve. Izvještava se o tome da trenutna mađarska vlada aktivno podržava Dodikovu kampanju podjele BiH i kroz 100 miliona eura pomoći koju Mađarska daje RS-u uoči Općih izbora u Bosni i Hercegovini”, navodi se.

Nakon toga parlamentarci su se osvrnuli na rad Europskog komesara za proširenje EU Olivera Varhelyija i njegovu ulogu u podržavanju Milorada Dodika.

“Još više uznemirava objavljeni dokument koji je potpisao šef Europske delegacije u BiH Johann Sattler, u kojem stoji da se Oliver Varhelyi otvoreno dogovara s Miloradom Dodikom o raspadu BiH. Izvještaji pokazuju da se komesar Varhelyi složio s Dodikom o datumu održavanja posebne sjednice Narodne skupštine RS-a i o šestomjesečnom moratoriju na zakone koji uključuju unilateralno povlačenje iz državnih institucija”, ističe se u pismu parlamentaraca.

Na kraju pisma parlamentarci naglašavaju kako se evropski komesar ne možemo ponašati u suprotnosti sa  politikom Europske unije prema Zapadnom Balkanu.

“Ako se nepristrasnost i neutralnost komisije dovodi u pitanje, geopolitički balans postaje automatski ugrožen. U tom kontekstu, pitamo vas da li Komisija smatra da je rad komesara Varhelyija u skladu s  politikom EU prema BiH? Možemo li očekivati internu inspekciju koja će procijeniti da li su njegove aktivnosti u skladu s njegovom ulogom komesara za proširenje EU? Kakav je stav Komisije po pitanju teritorijalnog integriteta BiH i kako Komisija planira da se zaključci Dejtonskog sporazuma ne krše?”, stoji u zaključku pisma koje potpisuje 30 članova Evropskog parlamenta.

 

Izgleda da poučeni negativnim iskustvom s Republikom Kosovo, EU ne želi nikako stvaranje nove države na Balkanu koja bi bila većinski muslimanska. Ovaj fašistoidni protuislamski i protubošnjački stav kriju tako što optužuju Srbe, dok u biti strahuju od SDA dijela BIH s kojeg su jučer stigle otvorenje prijetnje ubojstvima europskoj djeci. I to iz militantnog dijela tog društva. No europska SDA fobija dolazi kasno. Morali su reagirati kad su u FBIH islamisti ubijali našu djecu i naše ministre. I to nakon rata. Slijepo držanje BIH u stadiju inkubacije, podržavanje sarajevskih zahtjeva na štetu Hrvata, Srba i Djeda Mraza dovele su BIH u stanje unutarnje entropije. Ovaj najnoviji neokomunistički potez u kojem EU Infobiro traži da se preispita političko razmišljanje mađarskog diplomate nije ništa drugo nego prelazak Europe na način funkcioniranja nekadašnjeg Varšavskog pakta. Eko EU pak ne želi stvaranje muslimanske države na Balkanu, neka se jasno deklariraju kao fašistička unija. Islam na Balkanu dio je EU kulture. A ako im se ne sviđa broj dragovoljava za ISIL koji je dalo Kosovo, kao i broj onih koje je dao dio BIH pod SDA i “EU” kontrolom neka pišu Americi. Nije Dodik stvorio te islamiste niti Mađarska. Osim toga nije li EU za multietničnost i različitost kultura? Stvorili ste izvorne EU ISIL-ovce. Sad ih prihvatite. Ne pravite se navini. Oni su dio naše europske ukupnosti. A život bez njih je nezamislim. Počesto i smrt.

guest
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Tko je doveo do ovakvog stanja u BiH,niko drugi nego bošnjaci .Tko je hrvatima birao predstavnika ,naravno bošnjaci Tko je zabranio da se spominje Božić i djed mraz jer to nije u njihovoj vjeri ,naravno bošnjaci Tko šeta zelene beretke i talibane,naravno bošnjaci .Tko želi da oduzme sva prava hrvatima ,naravno bošnjaci
O čemu se više ovdje ima pričati
Sve je rečeno .

Primus
Primus
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Do ove situacije u BiH doveli su hrvatske UZP ideje kao i velikosrpske ideje,da podijelite BiH teritorij i ukinete bosansku državnost,, a po temi izbora,hrvati nemaju svoje posebne kandidate,nego žive u izbornoj jedinic Federacia gdje mogu birati koga hoće izmedju kandidaa za presjednišrvo…vidiš,u RS-u birate srbina ,ali se ne bunite,tamo glasata za Dodika a za uzvrat srbi u federaciji glasaju za Čovića,ali ni to vam ne smeta

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Primus
1 godina prije

Ti si primjer halucinacije i ispranog mozga od strane SDA

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Koga Hrvati biraju od ’95 na ovamo? Kakav je stupanj realizacije predizbornih obecanja politicke opcije koju Hrvati svo ovo vrijeme sadomazohistick biraju?

Koliki je stupanj nepotizma, korupcije i kriminala unutar politicke opcije koju Hrvati uporno biraju od’ 95 do danas?

Zasto su izabrani politicki predstavnici sanodovoljni sebi i svom partijskom vozdu, bez ikakve odgovornosti prema biracima?

Ili su za sve krivi isililovci, potrice i ostali otomanski leftoveri?? 🙂

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Ne glupiraj se života ti Kakve veze ima koga hrvati biraju .To je njihova stvar
Ovdje je problem što bošnjaci biraju hrvatima predstavnika.Da imaš imalo mozga skonto bi.

Četnik
Četnik
1 godina prije

Ključne riječi ovog teksta su “neonacistički njemački zeleni”. Što bi rekli Dalmatinci, u sridu!!!

Primus
Primus
Šta ti kažeš na ovo?  Četnik
1 godina prije

što bi rekli,što je nacistima milo to se nacistima snilo……istina je sledećaugarski .neonacisti pomaću svojim nacističkim uzp i ge no cidnim vazalima u BiH

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Primus
1 godina prije

To kaže mudžahedinski glavosječa
Sve će vam objasniti

Četnik
Četnik
Šta ti kažeš na ovo?  Primus
1 godina prije

Šta pričaš bolan?

Blanka
Blanka
1 godina prije

Sta je tu cudno?
EU I jeste ustrojena po modelu SSSR-a. Samo su termini sovjetskog vremena zamijenjeni briselskom novogovoru.
Tako je npr “Europska komisija” istovjetna Centralnom komitetu, Europski parlament – Politbiro…. it’d itd….

Primus
Primus
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

zato ste skidali gaće pred Eu-om,lišete im guzice samo da bi vas primili

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Primus
1 godina prije

Dobro si rekao.Muslimani skidaju gaće i ližu guzice i EU i Americi.Vidi se iz aviona

Sejdo - bakir
Sejdo - bakir
Šta ti kažeš na ovo?  Primus
1 godina prije

Rado bi vi da se dočepati EU guzice i go v no bi pojeli ali za vas ni toga tamo nema ,,možda smo mi zadnji u EU, ali vi ste zadnji čak i na Balkanu ,