Published On: Pon, stu 30th, 2020

Eric Trump ”zapalio” Internet zbog svog pitanja može li Biden dobiti ”15 milijuna glasova više od Obame”.

Kampanja i obitelj Donalda Trumpa tvrde da su američki predsjednički izbori namješteni. Kako bi to i dokazali, Trumpova je kampanja podigla cijeli niz tužbi na američkim sudovima. U subotu ujutro, predsjednik se oglasio na Twitteru tvrdeći da je više od milijun glasova u Pennsylvaniji, koji su pripali Bidenu stvoreno “niodčega.”
Eric Trump izjasnio je svoju sumnju u to kako je moguće da je Joe Biden dobio puno više glasova čak i od broja glasova koje je osvojio predsjednik Barack Obama na izborima 2012. godine, usprkos tomu što je Biden “jedva vodio kampanju” i što se ”nije pojavio u javnosti tjednima.”

Biden, kojeg su ”mainstream” američke mreže već proglasile izabranim predsjednikom, dobio je više od 80 milijuna glasova, što su rezultati najnovijeg prebrojavanja, no te brojeve želi osporiti Trumpov tim.

2008. godine Barack Obama postavio je novi rekordu osvajanju glasova, zbog dobivanja potpore od gotovo 70 milijuna birača. Četiri godine kasnije, ponovno je osvojio izbore, nakon što je za njega glasovalo gotovo 66 milijuna glasača, odnosno glasačkih listića.

No, sin Donalda Trumpa ne vjeruje da je Joe Biden mogao tako premoćno pobijediti njegovog oca u ovoj predsjedničkoj kampanji.

“Vjeruje li itko da je Biden dobio 15 milijuna glasova više od broja glasova koje je dobio Obama 2012.?” Glasi pitanje kojeg je postavio Eric Trump svojih 4.5 milijuna sljedbenika na Twitteru.

Neki su mu željeli objasniti kako je to bilo moguće. Neki su sugerirali da je tako zapanjujuće visoka brojka jednostavno pokušaj izvlačenja njegova oca iz Bijele kuće i da se ne radi o stvarnom broju glasova koje je zapravo osvojio demokratski kandidat.

Za druge je takva ogromna razlika u glasovima jednostavno dokazala da su ovi izbori jedna velika prijevara, što je tvrdila Trumpova kampanja.

Ericova objava na Twitteru nastala je dan nakon što je njegov otac tvrdio kako “nema šanse” da je Biden mogao dobiti takvu rekordnu podršku.

“Ovo su bili 100 % NAMJEŠTENI IZBORI,”napisao je Trump na Twitteru.

Prema kasnijoj objavi POTUS-a na Twitteru, više od milijun glasova koji su navodno dali podrškuBidenu u Pennsylvaniji “stvoreno je niodčega.”

Izjava je uslijedila nedugo nakon što je američki Prizivni sud za treći krug u Philadelphiji odbio zahtjev Trumpove kampanje za blokiranje ovjere izbornih rezultata u toj državi, što je odluka zbog koje je Joe Biden došao na pobjedničku poziciju, s manje od 2 posto razlike u glasovima između dvojice kandidata.