Published On: Sub, kol 18th, 2018

ERDOGANOV REŽIM NE ODUSTAJE: Novo ročište u slučaju studenta Selmira Mašetovića početkom septembra

Slučaj Selmira Mašetovića, studenta iz Gradačca, kojeg su turske sigurnosne agencije krajem svibnja uhitile zbog sumnje da je pripadnik pokreta Fetulaha Gulena, više nije u fokusu bh. javnosti.

Ovaj student bio je zatvoren više od deset dana u pritvorskoj jedinici Usak u Turskoj, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Selmir je i dalje u Turskoj, jer do okončanja procesa ima mjeru zabrane napuštanja ove države.

Veleposlanik BiH u Turskoj Bakir Sadović potvrdio je za “Vijesti.ba” da se u ovom slučaju očekuju još neke provjere te okončanje kolovoške pauze u radu nadležnog suda.

Kako nam je kazao, novo ročište očekuje se početkom rujna.

Istih očekivanja je i Husein Mašetović, Selmirov otac. U razgovoru za “Vijesti.ba” kaže kako se nada da će na tom ročištu Selmir biti oslobođen krivice i da će se vratiti u BiH.

U svakodnevnom je kontaktu sa sinom, koji do okončanja procesa ne smije napuštati Tursku. Troškove Selmirove obrane, podsjeća, platio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

– Troškove smještaja i hrane snosi obitelj. Imali smo neku pomoć i od veleposlanika te od načelnika općine. Da nije bilo te pomoći, ne znam kako bih. S viših nivoa vlasti niko me nije kontaktirao – navodi Mašetović.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare