Published On: Ned, svi 14th, 2017

Erdogan-Vučić: Iako nemamo zajedničke granice, Srbija i Turska su susjedi

Erdogan je uputio i službeni poziv Vučiću da odmah nakon preuzimanja predsjedničke funkcije posjeti Tursku.

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj suradnji dviju zemalja i situaciji u regiji, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima, priopćeno je iz Vlade Republike Srbije.

Vučić je izrazio zadovoljstvo sve većim zanimanjem turskih investitora, kao i širenjem postojećih kapaciteta kompanija koje već posluju u Srbiji.

On je istaknuo da su ekonomski odnosi dviju zemalja sve bolji i da je neohodno raditi na održavanju tog trenda. Premijer Srbije je Erdoganu iskazao zahvalnost na tome što potiče turske kompanije da svoj kapital investiraju u Srbiji.

“Srbija je veoma važna za mir i stabilnost regije zapadnog Balkana, i iako nemamo zajedničke granice, mi smatramo Srbiju susjedom. Imamo veoma dobre odnose, ali se nadam da ćemo tu suradnju proširiti na svim poljima”, istakao je Erdogan.

Uputio je i službeni poziv Vučiću da odmah nakon preuzimanja predsjedničke funkcije posjeti Tursku. Erdogan je istaknuo da će ta posjeta doprinijeti razvoju odnosa dviju zemalja na najvišoj razini.

“Mi potičemo naše kompanije da investiraju u Srbiji, vidimo da te investicije rastu”, zaključio je Erdogan.

On je prenio zahvalnost Vučiću na tome što podržava turske kompanije u Srbiji i naglasio da bi trebalo raditi više na zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao što su, na primjer,  zračna luka Lađevci u Kraljevu i autocesta Tutin-Novi Pazar-Sjenica.

Dogovoreno je potpisivanje sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske, koji će biti potpisan u Beogradu u sljedećim mjesecima, prenosi Bljesak.info