Published On: Sri, srp 6th, 2016

Erdogan tvrdi da Turska nastavlja borbu protiv terorista

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je tijekom obraćanja na bajramskom prijemu u Istanbulu izjavio da se Turska nalazi u veoma ozbiljnoj borbi protiv terorizma te da je dosad dala brojne žrtve, javlja agencija Anadolija.

“Hoće li će prestati ove terorističke operacije? Vjerovatno neće, i zato ćemo nastaviti da se borimo protiv njih. Nema stajanja, nastavljamo borbu protiv terorista”, rekao je Erdogan.

Još jednom je potvrdio da će Turska dati državljanstvo sirijskim izbjeglicama koje se nalaze u zemlji.

“Trenutno se u našoj zemlji nalazi 2,7 milijuna izbjeglica. Mi ćemo, ako Bog da, zajedničkim naporima Vlade toj ožalošćenoj i potlačenoj braći ponuditi državljanstvo”, rekao je Erdogan, potcrtavajući da će to biti učinjeno koliko god pojedini krugovi tvrdili da to nije lako izvodivo.

Dodao je kako se ljudi moraju međusobno solidarizirati, naglasivši kako u islamu nema mjesta rasizmu.

“Rasizam. Da li u našoj vjeri postoji takvo razumijevanje problema? Ne postoji. Niti Arap ima prednost nad nearapom, niti nearap ima prednost nad Arapom. Superiornost je u stupnju pobožnosti”, kazao je Erdogan.

Na kraju je istakao kako su teroristički napadi prvo u Istanbulu, a nedugo nakon toga i u Iraku i Saudijskoj Arabiji ožalostili i unesrećili mnoge ljude.

“Ova teroristička organizacija u ime časnog islama vrši napade i zloupotrebljava ovu vjeru. Ova organizacija, zvana ISIS, je nož zaboden u grudi muslimana. Tko god zbog sektaške netrpeljivosti ili iz nekog drugog motiva daje podršku ovoj organizaciji, neka zna da sudjeluje u istom zlodjelu”, rekao je turski predsjednik.