Published On: Uto, pro 9th, 2014

Erdogan poziva na islamizaciju globalne političke scene

Recep Tayyip Erdogan, kontroverzni predsjednik Turske, izjavio je vjerskim čelnicima u ponedjeljak da se Turska i islam nalaze na udaru međunarodnih medija te je zatražio veću zastupljenost muslimana na globalnoj političkoj sceni.

“Mi smo predmet tih operacija i one se nastavljaju na domaćem i na međunarodnom terenu”, rekao je Erdogan na sastanku s vjerskim dužnosnicima u Ankari.

Dodao je kako je i sam pod pritiskom zbog izjave da je jednakost muškaraca i žena neprirodna i da su muslimanski moreplovci otkrili Ameriku stotinama godina prije Kolumba.

“Znam da će o ovome sutra pisati i napasti me. Znam da će nas napasti strani mediji, pisci, glumci, političari, iz svih mogućih oružja”, dodao je.

Erdoganovi sekularni protivnici zabrinuti su zbog brisanja granica između vjere i države. “Kažu da je sprega vjere i politike kriva stvar”, rekao je, dodajući da crkve u zapadnom svijetu imaju veze s politikom. “Radi se o velikoj mržnji prema islamu”, rekao je Erdogan.

“Napali su me kada sam pitao zašto učenje islama ne bi bilo obvezno, kao fizika”, dodao je.

Erdogan, izabran za predsjednika u kolovozu nakon što je jedanaest godina bio premijer, oštro je kritizirao Vijeće sigurnosti UN-a, jer ne uključuje muslimanske države.

“Islamski svijet nije zastupljen. To su uvjeti koji su postojali prije Prvog svjetskog rata. Oni se moraju reformirati”, istaknuo je u govoru koji je često bio prekidan pljeskom publike, većinom muške.

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare