Published On: Sub, ožu. 11th, 2017

Erdogan o Nizozemcima: Oni su kukavice, ostaci nacizma i fašizma

 

Vlada Nizozemske povukla je dozvolu za slijetanje ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Cavusogluu..

Predsjednik Republike Tursek Recep Tayyip Erdogan komentirao je nizozemsko povlačenje odluke za slijetanje turskom ministru Cavusoglu, te poručio kako to rade kukavice, ostaci nacizma i fašisti, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se u obraćanju okupljenim građanima u istanbulskoj četvrti Bagcilar, osvrnuo i oštro reagirao na današnju odluku Vlade Nizozemske.

“Vi, kad god želite, zabranite let našem ministru vanjskih poslova, ali vidjet ćemo kako će vaš zrakoplov letiti u Tursku. Naravno, ovdje govorim o diplomaciji, a ne o putovanju građana. To ćemo razmatrati na taj način”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Oni niti znaju šta je politika, ni diplomacija. Kako su samo plašljivi i kukavice. Oni su ostaci nacizma, oni su fašisti. Znajte to.”

Vlada Nizozemske povukla je dozvolu za slijetanje ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Cavusogluu, a kao razlog je navela “sigurnost” i “javnu sigurnost”.

Cavusoglu je ranije izjavio kako će u slučaju da Nizozemska povuće dozvolu za slijetanje, sankcije Turske na ekonomskom i političkom planu biti vrlo teške. Cavusoglu je planirao večeras održati govor u zgradi glavnog veleposlanstva Turske u Rotterdamu.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer