Published On: Uto, velj 10th, 2015

ERDOGAN NA TWITERU PROTIV PUŠENJA: Hoće li Bakirova Sebija baciti bijeli Marlboro?

sebija_izetbegovicErdogan,turski predsjednik koji se trenutačno nalazi u službenoj posjeti Kolumbiji, u ponedjeljak je prvi put osobno objavio tvit s naloga @RT_Erdogan, priopćio je Ured turskog predsjednika. Kako je i prikladno za lidera jedne zemlje s većinkim islamskim stanovništvom u tvitu objavljenom povodom nacionalnog dana protiv pušenja u Turskoj se kritizira pušenje, navodi britanski Guardian.

“ Oduprite se tom otrovu”, napisao je Erdogan koristeći hash tag #SigarajaTeslimOlma (Ne odajte se cigaretama) i potpisavši se svojim inicijalima RTE.
Nalog s kojeg je objavljen tvit ranije su koristile Erdoganove poristalice, a sada ga je preuzeo Ured predsjednika I Twitter ga označio kao službeni nalog.

“To je nalog predsjednika države. Tvitovi koje on osobno  napiše će biti potpisani sa RTE”, izjavio je  glasnogovornik Ureda  predsjednika Turske, Mudžahit Kučukjilmaz i dodao da će se tvitovi službenika Ureda  razlikovati po tome što neće biti potpisani inicijalima RTE.

Kučukjilmaz nije rekao što je navelo Erdogana da promjeni mišljenje po pitanju Twittera, budući da je dosad za tu društvenu mrežu iskazivao samo prezir.

Predsjednik i bivši premijer Turske, koji dominira političkom scenom te zemlje već više od deset godina, izjavio je veljači  2014. godine: “Nemam veze sa Tviterom. Ionako imam manjak slobodnog vremena  budući da  radim čitavu dan i noć.”

Erdoganova nesklonost društvenim mrežama datira iz vremena masovnih antivladinih demonstracija iz sprnja 2013, kad su demonstranti uglavnom preko Twittera i Facebook-a  dogovarali detalje o okupljanju.

Turska vlada je u ožujku  prošle godine blokirala Twitter i Youtube, nakon što su na tim stranicama  objavljeni audio snimci koji ukazuju na umješanost tadašnjeg premijera Erdogana i kruga ljudi oko njega u navodni korupcjski skandal. Odluku o blokadi spomenute dvijje  stranice kasnije je  ukinuo turski Ustavni sud.

Kako će se Erdoganov poziv protiv pušenja odraziti na obitelj Izetbegović u BiH još uvijek ne znamo budući da je supruga bošnjačkog člana Predsjedništva, Bakira Izetbegovića, Sebija Izetbegović, strastvena pušačica Marlboro cigareta.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare