Published On: Uto, ožu 1st, 2022

TAKO TO GOVORI EUROATLANTSKA INTEGRACIJA: Armenski genocid bio je “najrazumniji premještaj”

“Da smo pribjegli onome što Armenci tvrde, onda ne bismo mogli govoriti o milijunima Armenaca koji žive svugdje u svijetu”, rekao je Erdoğan.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ovaj je tjedan opravdao genocid nad Armencima, tvrdeći da je deportacija kršćanske skupine od strane Osmanskog carstva 1915. koja je na kraju dovela do masovnih ubojstava “razumna”.

24. travnja obljetnica je genocida, kada veliki dio svijeta odaje počast preko 1,5 milijuna Armenaca ubijenih između 1915. i 1923. godine. Osmansko Carstvo također je etnički očistilo Tursku od Asira i Grka u to vrijeme. Turska se tek treba ispričati za ubojstva ili ih čak priznati kao genocid, a njezina vlada osuđuje one koji to čine.

 

Erdoganovi komentari došli su u srijedu, što je obilježilo godišnjicu .

Prisilno uklanjanje Armenaca bilo je među raznim drastičnim mjerama koje je Otomansko carstvo poduzelo protiv skupine koja je na kraju rezultirala genocidom.

Erdogan je, kako se izvješćuje, izjavio u srijedu na simpoziju:

Preseljenje armenskih bandi i njihovih pristaša, koji su masakrirali muslimansko stanovništvo, uključujući žene i djecu, u istočnoj Anatoliji, bila je najrazumnija akcija koja bi se mogla poduzeti u tom razdoblju. Vrata naših arhiva su širom otvorena za sve koji traže istinu.

“Da smo pribjegli onome što Armenci tvrde, onda ne bismo mogli govoriti o milijunima Armenaca koji žive svugdje u svijetu”, rekao je Erdoğan.

Armenci tvrde da je kampanja genocida u rukama turskih snaga usmrtila 1,5 milijuna etničkih Armenaca od 1915. do 1923. godine u Anatoliji, središtu današnje Turske. Turska tvrdi kako se smrt dogodila u bitci nakon što je kršćanska skupina stala na stranu ruske vojske.

Dok Turska negira genocid, ona priznaje silovito raseljavanje velikog broja kršćanskih Armenaca, Asiraca i Grka 1915. godine, ističe Al Masdar News .

Osim genocida nad Armencima, “Otomansko carstvo je izvršilo deportaciju i genocid oko 750.000-1.000.000 Asiraca (Seyfo Genocide) i Grka”, dodaje se.

Neki američki gradovi – uključujući Los Angeles, koji je dom jedne od najvećih armenskih zajednica u Sjedinjenim Državama – također su obilježili dan priznanja genocida u srijedu.

Tisuće ljudi navodno je izašlo na ulice u Los Angelesu tražeći da  američki predsjednik Donald Trump službeno prizna genocid, koji je u izjavi opisao kao “masovni zločin”.

U glavnom gradu SAD-a, Armenci-Amerikanci obilježili su godišnjicu genocida ispred turskog veleposlanstva, optužujući Ankaru za potporu Islamskoj državi (ISIS / ISIL), koja nastavlja svoju kampanju za uništenje kršćanske vjere unatoč potpunoj propasti njihovog takozvanog kalifata prošlog mjeseca u Iraku i Siriji.

Prosvjednici u Washingtonu, pozvali su međunarodnu zajednicu da prizna ono što su neki opisali kao “armenski holokaust”.

VIjest je objavljena 27. travnja. 2019

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Your Name...
5 mjeseci prije

Ma nisu Turci nikada bili protiv kršćana, nebi oni mrava zgazili to je vjera mira i tolerancije, a Armeni su izumrli kao i dinosauri.

Martina Mlinarević
Martina Mlinarević
5 mjeseci prije

Ovaj bi sutra Armencima pripremio isti scenarij kao i Putin Ukrajincima, samo da ima tu moć.