Published On: Sri, kol 21st, 2019

Epstein za izvršitelja oporuke postavio i Hrvata. Ovaj šokiran

JEFFREY EPSTEIN, milijarder i već osuđivani seksualni prijestupnik, samo dva dana prije samoubojstva u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu potpisao je svoju oporuku u kojoj je detaljno popisao svoju oko 600 milijuna dolara vrijednu imovinu, javlja Fox Business.

Tko je Boris Nikolić?

Izvršiteljima oporuke imenovao je svog prijatelja Richarda Kahna i odvjetnika Darrena Indykea dok je Borisa Nikolića naveo kao rezervnog izvršitelja oporuke, koji će svoju dužnost preuzeti samo ako dvojica prvoimenovanih izvršitelja to ne žele ili ne mogu učiniti.

Nikolić (49) je po struci liječnik koji je medicinsku diplomu stekao u Zagrebu, a zatim je otišao u SAD gdje je kasnije pohađao i Harvard. Jedno je vrijeme bio glavni savjetnik za znanost i tehnologiju Billa Gatesa.

Nikolić nije imao pojma da je uvršten u Epsteinovu oporuku i uopće mu nije jasno zašto je on među onima koji bi se trebali pobrinuti da oporuka bude izvršena. Njegov glasnogovornik je za Fox Business kazao kako on nikad nije bio konzultiran po tom pitanju te da nema namjeru sudjelovati u izvršenju oporuke.

Nikolić je uspješan poslovni čovjek i znanstvenik


Nikolić je nakon napuštanja Gatesa 2014. godine financirao više tvrtki iz područja genetike i drugih zdravstvenih tehnologija, prema Bloombergu. Kao suosnivač i izvršni direktor tvrtke za ulaganje u zdravstvo i druge znanosti Biomatics Capital, Nikolić danas sjedi u upravnim odborima nekoliko dioničkih kompanija.

Iako Nikolić negira bilo kakve poslovne veze s Epsteinom, njegovo poslovanje se u pojedinim segmentima, čini se, preklapa s onim Epsteinovim. Obojica su tako bili klijenti najveće američke banke JPMorgan Chase & Co, a u bankarskim kuloarima se spominju i neke druge potencijalne veze, piše Bloomberg.

Izvršitelji Epsteinove oporuke dobit će 250.000 dolara, a jedini je potencijalni nasljednik njegov brat Mark.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare