Published On: Ned, srp 22nd, 2012

EPILOG TRAKAVICE NA FTV-u: Nakon desetljeća goebbelsizacije Bakir je deložiran!

Podsjećamo, Bakiru Hadžiomeroviću je 1. lipnja službeno uručena pismena odluka o smjeni s mjesta urednika TV programa i multimedije i premještanju na mjesto komentatora. Lagumdžija više ne daje izjave za FTV. Osim Bakira maknuta je cijela SDP-ova mašinerija sa ovog javnog RTV servisa…

Međutim, budući da se Hadžiomerović žalio na Rješenje o prestanku Ugovora o radu, te da postupak još nije okončan, njegov odvjetnik Nedim Ademović za DEPO PORTAL je rekao da je uvidom u odluku o primopredaji poslovnih prostorija, Bakir Hadžiomerović saznao da je njegov otkaz konačan. Hadžiomerović je jučer, kada je deložiran, Zaravo saznao da se on već tretira kao komentator, iako žalbeni postupak pred Federalnom televiijom još nije okončan.

“Bakir Hadžiomerović je jučer iseljen iz radnih prostorija u kojima je do sada boravio u RTV FBIH. Uvidom u odluku o primopredaji poslovnih prostorija, Bakir Hadžiomerović je saznao da je njegov otkaz konačan. Očigledno je da poslodavac ignorira činjenicu da teče žalbeni postupak po prigovoru kojeg je izjavio gospodin Hadžiomerović na Rješenje o prestanku Ugovora o radu. Ovakav potez RTV FBiH, bez obzira na motiv, predstavlja grubo kršenje propisa o zaštiti prava zaposlenika iz radnopravnog odnosa “, rekao je za DEPO PORTAL Ademović.

On je dodao da je Hadžiomerović danas uputio jedan dopis poslodavcu od kojeg zahtijeva da se cjelokupna situacija vrati u legalitet i da poslodavac okonča žalbeni postupak po prigovoru sukladno zakonu.

“Ukoliko se poslodavac ogluši na ovaj zahtjev ili se postupak okonča negativno, moj klijent će pokrenuti postupak pred nadležnim sudom radi zaštite svojih prava iz radnog odnosa. Ovo će biti slučaj u kojem ćemo dokazati da pravna država funkcionira. Jer, svako ima pravo da voli ili ne voli Bakira Hadžiomerovića, ali svi građani moraju biti jednaki pred zakonom i osobni odnos ne smije prevladati nad zakonom i Ustavom “, poručuje Hadžiomerovićev odvjetnik Nedim Ademović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare