Published On: Uto, lis 19th, 2021

ENO TI GA NA: Cerić je do sada u pravilu prijetio, sad tvrdi da “strahuje od Dodika i novog genocida”. Je li svjestan da će dobiti tužbu za klevetu?

Bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, koji se u posljednje vrijeme profilirao kao vodeći bošnjački radikalni javni djelatnik i pobornik radikalne i zapaljive retorike, uputio je poziv visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

Zanimljivo, Cerić si je dao za pravo da se Schmidtu obraća u ime njegovog naroda (Bošnjaka) bez da ga je itko za to ovlastio. Cerić piše da je njegov narod u srtahu od novog, navodnog, genocida u režiji Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH. Inače, bivši vjerski velikodostojnik nastavio je s praksom pogrešnog nazivanje Bosne i Hercegovine oslovljavajući je s Bosna.

Cerićevo radikalno pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Schmidt,

Pozivam vas u ime mog naroda, koji je u strahu od najava novog srpskog genocida da zaustavite opasno divljanje Milorada Dodika.

Pozivam vas da oduzmete političku moć Miloradu Dodiku prije nego što ostvari svoj suludi osobni pothvat narušavanja mira, sigurnosti i stabilnosti u Bosni i regiji!

Pozivam vas, gospodine Schmidt, da mom narodu javno i otvoreno kažete jeste li sposobni koristiti ovlasti visokog predstavnika, koji ima mandat zaustaviti svaki pokušaj narušavanja mira i stabilnosti u našoj zemlji nakon genocida i Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ako jeste, onda djelujte dok nije prekasno!

Ako niste sposobni, kažite nam da se sami snalazimo jer moj narod ne može podnijeti još jedan genocid, ne može podnijeti silovanje žena, ne može podnijeti nove koncentracijske logore.

Ovo što je Milorad Dodik danas pjevao uz harmoniku u Predsjedništvu bosanske države nije pjesma za veselje već je to truba, kojom se najavljuje progon i pogrom mog naroda zato što je musliman!

Milorad Dodik vrijeđa moj narod na osnovu vjere, pozivajući tako ekstremne četnike u srpskom narodu na nasilje protiv muslimana.

Zbog toga, gospodine Schmidt, pozivam vas da smijenite Milorada Dodika ne samo u ime žrtava genocida, već i u ime demokratske Njemačke, u ime europske časti, u ime savjesti čovječanstva.

Milorad Dodik je prešao sve granice normalnog ponašanja!

S uvjerenjem da imate hrabrosti da zaustavite Dodika od daljnjeg divljanja na štetu i srpskog naroda, primite izraze mojeg osobnog poštovanja!

POST SCRIPTUM

Gospodine Schmidt, žao mi je ali vam moramo reći da vašim dolaskom Bosna je u najtežoj i najopasnijoj krizi od Daytona zato što niste osigurali podršku Rusije i Kine.

Ne znam jeste li to svjesno ili nesvjesno propustili, ali morate biti svjesni da snosite veliku odgovornost za ono što se sada događa i što će se dalje događati ako ne zaustavite Milorada Dodika u njegovom pohodu na suverenitet i teritorijalni integritet bosanske države.

Gospodine Schmidt, moj narod je danas u sličnoj situaciji kao što su bili Srebreničani kad su tražili spas pred zatvorenom kapijom nizozemskog Unprofora.

Mi smo se naslušali izvinjenja za propuste međunarodne zajednice u Bosni od kojih je najtužnije obrazloženje da je nizozemski bataljun bio deset posto odgovoran za srebrenički genocid!

Puno pamtimo da bismo danas bili ravnodušni prema zapaljivoj retorici Milorada Dodika, stoji u radikalnom pismu Mustafe Cerića./HMS/

guest
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Truly
Truly
1 mjesec prije

Ma gdje je ovaj mamlaz Cerić vidio “najavu novog genocida”?

bih
bih
Odgovori   Truly
1 mjesec prije

a ti ko nevidiš

Truly
Truly
Odgovori   bih
1 mjesec prije

A gdje ti vidiš, idiote… Sva je priča “demokratski i u okvirima ustava bih”… Ako je tebi demokratija ravna genocidu, tada je s tobom iluzorno o bilo čemu razgovarati.

Truhly Ante
Truhly Ante
Odgovori   Truly
1 mjesec prije

Mamlaz Mile nije svjestan da svojom politikom radi protiv interesa Republike Srbske. Bože dragi podari mu jedno od dvoje : ili da što prije popusti ili da što prije još više zategne kako bi Međunarodna Zajebnica morala da ga ukloni s vlasti.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Odgovori   Truhly Ante
1 mjesec prije

Istovarim ti se na tzv. međunarodnu zajednu i NATO, beskičmenjaku i slugo.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Odgovori   bih
1 mjesec prije

Ja znam samo jedno. Da se u mojoj blizi pojavi budala, koja je bi bila spremna da napravi bilo kakvo zlo Bošnjacima, da ,,krene” sa tim naumom, tu će mu negdje biti i kraj. I dobiti će ekspresnu kartu za pakao. Hipotetički, više takvih budala da ,,krenu” na Tuzlu, Bihać, Zenicu, Sarajevo, Mostar i ja ću prvi staviti ljiljane na sebe. Znam iz iskustva, kako je kada te ,,heroji odbrane grada” šikaniraju radi pogrešnih krvnih zrnaca. Pitanje, koliko je vas spremno na slične poteze da zaštitite komšije Hrvate i Srbe?

Truly
Truly
1 mjesec prije

Bože dragi sve gore i gore… “oni” mogu “demokratski” sve uraditi, a Srpska ne može demokratski putem vratiti svoja dajtonska ovlašćenja koja su oteta od Srpske.

bih
bih
Odgovori   Truly
1 mjesec prije

ko je oteo Špirić.i šta sad piškiću kakiću

Truly
Truly
Odgovori   bih
1 mjesec prije

Naravno. I sraću, I piškiću, I kenjaću… “… Samo mrtvi i glupi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje…”. Ti se nađi gdje si.

Truly
Truly
1 mjesec prije

Ja bože idiota I konja. Ko može ovoga Cerića ozbiljno shvatiti?

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Tipične talibanije. Sve HA-BU a male kukavice.

Truly
Truly
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Kažu Šmit obrisao dupe cerićevim pismom.

Dostan
Dostan
1 mjesec prije

A mamlazluka, uvijek i uvijek i uvijek isto – prijete, provociraju, glume silu, bahate se, a čim priđe tvrdo pišnu u gaće i kmeče.

Pod Orjenom
Pod Orjenom
Odgovori   Dostan
1 mjesec prije

Već sam pisao o tome na Poskoku. Hipotetički da ,,heroji odbrane grada” napadnu RS, dajem im max. 3 mjeseca dok ponovo trezoraši ne izvedu narod na ulice sa transparentima:,,Help baznija nau”. Pa ponovo show na CNN-u, koji ,,fojs fleg” napad itd.

MUJO ISILOVAC
MUJO ISILOVAC
1 mjesec prije

ISILOVAC CERIC JE DOVODIO PRVE MUDZAHEDINE I BIN LADENA U TZV. BEJHA DA OSNUJU ISIL PRIJE ISILA.OVA POGAN CERIC JE IDEOLOG ODSIJECANA GLAVA 92 SRPSKA BORCA NA OZRENU I TREBA NA 40 GODINA ROBIJE KAO I POGAN DZAFEROVIC.

Patriota
Patriota
1 mjesec prije

Meni nije jasno samo jedno u ovom pismu a to je pojam ” bosanske drzave “. Kako bolestan lik , izgleda da kozojebi imaju ne samo Stockholmski sindrom nego i pate od bujne maste pa tako misle da ta neka bosanska drzava se prostire sa 27% teritorija gdje su vecina na 100% drzave gdje u vise od 70% teritorija ih ima samo u promilima ili ih nema nikako.