Published On: Čet, ruj 22nd, 2016

Enis Bešlagić o 'zveckanju oružjem' u BiH: Ma odakle nama pare za rat, nemamo za kifle…

“Priča o novom ratu je običnim ljudima smiješna i glupa. Ako političari misle dobiti rat, prvo moraju čuvati svoju guzicu jer se građani mogu okrenuti samo protiv njih”, rekao je za N1 glumac Enis Bešlagić komentirajući aktualnu situaciju u BiH.
On je naglasio da su priče o ratu u BiH i regiji iluzionarne stvari, te da ljudi na ulici o tome i ne razmišljaju.
“Glupe su priče da će netko nekoga fizički pobijediti ili osvojiti nešto. Što će ti još nešto kad i odavde raja odlazi, nemaju ništa, nemaju za kifle. Ne razumijem tu potrebu”, iskren je Bešlagić.
On kaže da se tenzije dižu, ali samo medijski i politički.
“Smiješno je razmišljati o ratu ovdje. To bi bila stvar umiješanosti zemalja regije koje su već u EU ili na putu ka EU, a oni su jamac Daytonskog sporazuma. To znači da bi se cijeli region uvukao u rat i da bi se ponovno rušilo, a nismo još ni fasadu na ovo stavili. ”
Bešlagić je prisjetio da je svoje mišljenje o političarima, njihovom (ne) radu i budućnosti rekao političkim liderima u lice na dodjeli nagrada Večeranjakovog pečata.
“Nemamo novca da obnovimo cijevi, a odakle nam pare za rat? Izjave glupana treba ignorirati. I građani trebaju preuzeti odgovornost, jer ne možes biti ‘konj’ dva puta”, kazao je bh. glumac i dodao da se BiH ne može graditi bez jednog naroda, jer onda to nije BiH te da je razočaravajuća cijela situacija.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>