Published On: Sri, srp. 11th, 2018

ENGLESKA PROPAGANDA NIJE URODILA PLODOM: Francuzi u finalu žele izbjeći Hrvatsku!

U Francuskoj vlada velika euforija nakon pobjede protiv Belgije u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tricolori se vraćaju u borbu za svjetsko zlato nakon Njemačke 2006. kada je u finalu bila bolja Italija, a Zinedine Zidane je završio karijeru onim neslavnim udaranjem Marca Materazzija.

Francuski mediji prenose slike ludila koje je zavladalo francuskim ulicama te se ne štede na pohvalama za svoju reprezentaciju. Pišu kako se ponovno osjeća duh 1998. – kao i Hrvati, Francuzi se rado prisjećaju tog prvenstva, na kojem su prvi i zasad jedini put bili prvaci.

Iako ne igra najljepši nogomet, momčad Didiera Deschampsa, koji je kao kapetan podigao pehar 1998. godine, pokazala je pobjednički duh i bez sumnje će biti favorit u finalu, bez obzira na pobjednika utakmice Hrvatska – Engleska.

No, ankete francuskih medija otkrivaju da bi ipak voljeli izbjeći Hrvatsku. U anketi L’Equpiea 61 posto od 30.000 glasača reklo je da preferiraju Englesku kao protivnika u borbi za zlato.

Le Monde je pitao čitatelje može li Francuska osvojiti naslov i ponudio im četiri opcije. 73 posto ih je reklo da može u svakom slučaju, pet posto smatra da ne može, a preostali bi opet više voljeli Englesku za protivnika – 15 posto ih smatra da Francuska može postati prvak protiv Engleske, a sedam posto protiv Hrvatske.

Iako je dojam da im je generalno svejedno tko će biti protivnik u finalu, ove su ankete ipak još jedan kompliment za momčad Zlatka Dalića, koju francuski navijači vide kao opasnijeg protivnika od Engleske.