Published On: Sri, srp. 11th, 2018

Emir Suljagić poručio Rajku Vasiću: Čekamo te

Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a, jučer je na svom Twitteru “zaprijetio novim genocidom” – tvrdi RadioSarajevo.ba

On je, uoči 23. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopa novih 35 žrtava, na Twitteru napisao:

“Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku.”

Među prvim reakcijama na ovu skandaloznu poruku stigla je ona od Emira Suljagića:

“Prvenstveno, očekujem od državne tužiteljice Gordane Tadić da otvori  istragu. Ako to ne uradi, postavlja se pitanje za što je plaćaju građani BiH? Ova izjava je krivično djelo izazivanja nacionalne, vjerske, rasne mržnje i netrepeljivosti, jasno definirano krivičnim zakonima te je ovim putem otvoreno pozivam da odmah otvori istragu”, kazao je Suljagić za portal Radiosarajevo.ba.

Smije li biti ličan, onako, kao čovjek – upitao nas je Suljagić. Odgovorili smo potvrdno, a on nam je rekao:

“Kao čovjek, kao pripadnik jedne generacije koja je preživjela raniji pokušaj genocida, poručujem Rajku Vasiću – čekamo te.”

Potom je i dodao da javnost mora zapamtiti i znati da “Rajko Vasić nije tamo neki šarlatan“.

“On je, uz Slavka Mitrovića, jedan od dva ideologa SNSD-a. Dakle, savjetnik Milorada Dodika. Stoga ova izjava dobija opasno na težini”, završio je Suljagić.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Tužilaštvo BiH s upitom da li su stigle bilo kakve prijave zbog Twitter objava Rajka Vasića od 10. srpnja, ali još uvijek čekamo odgovor.

 

Njegov komentar izazvao je i ciničnu reakciju na twiteru:

Inače  Emir Suljagić nikada do sada nije bio optužen za izazivanje vjerske, nacionalne, rasne mržnje i netrpeljivosti, no prema procjenama pravnih eksperata već je morao biti optužen za to. U prvom redu zbog istupa na socijalnim mrežama.