Published On: Pet, stu 2nd, 2018

Ekstremni toplinski val: U dijelovima BiH temperature i do 25 stupnjeva

Već ovog vikenda jugoistočnu Europu pogodit će ekstremni toplinski val. U pojedinim dijelovima Hrvatske i BiH temperature bi se mogle penjati i do 25 stupnjeva.

Iznadprosječno topla godina nastavlja se u jednakom tonu. Nakon što su tijekom listopada rušeni temperaturni rekordi otkad je mjerenja, slične vremenske prilike prognostičari najavljuju i za studeni. Već ovog vikenda jugoistočnu Europu pogodit će ekstremni toplinski val. Ponegdje se očekuju temperature i do 10 stupnjeva više od prosjeka. Najtoplije bit će na istoku Hrvatske, Bosanskoj Posavini i u Srbiji.

”Kopneni krajevi imat će dugotrajne magle, ne samo u subotu i nedjelju, nego i sljedećih nekoliko dana, što znači da će vrijeme biti stabilno, a na Jadranu će biti uglavnom sunčano. Temperature, u kopnenim krajevima možda malo niže nego proteklih dana, ali i dalje je to iznad svih prosjeka, osobito toplo bit će i dalje – Slavonija, Baranja, Srijem, koji će imati temperaturu u nedjelju možda i 25 stupnjeva, čak i koji stupanj više”, rekla je meteorologinja Ana Bago.

Nakon prolaska ciklone preko naših krajeva, jačat će utjecaj polja visokog tlaka zraka koji će nam onda donijeti i smirivanje vremena

Nakon obilnih kiša u stabilnoj atmosferi, subotnje jutro će u većini unutrašnjosti biti maglovito, a magla u mnogim mjestima može potrajati i do sredine dana. Jutarnje temperature visokih 9 do čak 14 stupnjeva, a na jugu još može pasti i malo kiše. Ujutro će puhati slabo jugo.

Dnevnik.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare