Published On: Čet, lis 16th, 2014

EKSKLUZIVNO: Sponzorski ugovori Emira Suljagića!

Trećeplasirani kandidat za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka Emir Suljagić naglasio je da ni jedna stranka nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma u BiH, nakon godinu i po dana, nije postigla ono što je uspjela Demokratska fronta – Željko Komšić. „Demokratska fronta – Željko Komšić je postigla historijski uspjeh“, rekao je Suljagić za kojeg je glasalo preko 100 hiljada birača. Međutim, ono o čemu Emir Suljagić ne želi pričati jeste njegovo političko putešestvije od vođe SDP-ove predizborne kampanje 2010. godine, obnašanje funkcije ministra kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, preko osnivanja nevladine organizacije Prvi mart, do kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u ime Demokratske fronte. Političko putešestvije Suljagića pratila je i privatna drama, odnosno razvod braka sa sada već bivšom suprugom Belmom Selimović.

 

Emir Suljagić je desetak dana prije održavanja općih izbora svojoj bivšoj supruzi Belmi Selimović, preko advokatske kancelarije Ešrefa Gracića, isplatio 10.500 eura, iako joj je navodno ostao dužan oko 400 hiljada eura. Naime, u pismu koje posjeduje Slobodna Bosna, Belma Selimović advokatskoj kancelariji Gracić šalje posljednju opomenu pred tužbu u kojoj je, između ostalog, navedeno: “U vremenskom razdoblju od 29. jula 2005. do 30. juna 2012. godine, a na osnovu uvida u račune, Vaš klijent Emir Suljagić je mene, izravno i neizravno, koštao oko 400 hiljada eura. Unatoč tome, simboličan iznos duga od 10.500 eura zasniva se isključivo na direktnim molbama Emira Suljagića za pozajmice i tvrdnjama da će mi novac vratiti. Ostatak sume, oko 390 hiljada eura, Vaš klijent može, što se mene tiče, mirno tumačiti kao velikodušnu pomoć žrtvi genocida, ili žrtvi uopće”, napisala je Belma Selimović u opomeni pred tužbu.

 

“Molim te, dok ne počnem raditi kod Adnana Terzića (Suljagić je prije 10-ak godina bio savjetnik Adnana Terzića, tadašnjeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, op.a.) pozajmi mi 500 eura – vratit ću ti”, jedna je od dvadesetak tačaka navedenih u pismu kojim Belma Selimović traži povrat sredstava “investiranih” u svog bivšeg supruga Suljagića. Jedna od tačaka je i restoran Danielli, „ručak Alija Behmen i delegati 155 eura“ – „Plati ti, molim te, vratit ću ti od dnevnica“. Također, Belma Selimović tražila je i povrat sredstava za plaćene aviokarte Suljagiću, zubne implantate 1.000 eura, sređivanje kuće u Doglodima oko 4.000 eura… Jedan u nizu performansa, napisala je Selimovićka, kao dokaz da nad suprugom nije izvršio nasilje, bio je ručak u restoranu Kibe sa konzumentima Reufom Bajrovićem, Darkom Brkanom i Farukom Borićem, koji je koštao 150 eura. Neplanirana večera u stanu Belme Selimović za Suljagićeve svjedoke nakon policijskog uviđaja (prijetnja – metak u koverti) od 55 eura. “Suljagić će razumjeti da mi princip ne dozvoljava toviti nadobudne, ionako debele NGO-vce”, napisala je Belma Selimović u pismu upozorenja upućenom na adresu advokata svog bivšeg supruga Suljagića.

 

(Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, 16. listopada)

Slobodna Bosna

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare