Published On: Pet, ožu 6th, 2015

EKSKLUZIVNO: KAKO SE PISALA NOVA PRAVOSUDNA KONSTRUKCIJA U SLUČAJU LEUTAR Dragan Čović zaradio 750.000 Eura!

Ugledni svjedok  još uglednijeg, neki kažu i nezavisnog Tužiteljstva BIH, zatvorenik Mensur Hodžić iz KPZ-a Zenica koji gore leži zbog ubojstava,  poslao je u siječnju SIPA-i i Tužiteljstvu BiH pismo i shemu u kojoj je nacrtana cijela kriminalna struktura koja je sudjelovala u ubosjtvu Joze Leutara 16. ožujka 1999. Ekskluzivno objavljujemo taj komad papira, koji je trebao poslužiti kao podloga za optužbu kojom bi se ucjenjivalo Čovića oko pregovora pri formiranju nove izvršne vlasti u BIH i Federaciji BIH. 

Čović je , vezano uz ovu aferu zloporabe tužiteljstva u intervjuu za FACE TV svojedobno  izjavio:

– Zatvorenik iz zeničkog zatvora piše institucijama BiH i pravi shemu tko je odgovoran za ubojstvo Joze Leutara nekadašnjeg doministra FMUP-a. U pitanju je netko tko je odgovoran za najgora kaznena djela, mislim da je osuđen na više od 20 godina… Piše tijelima koja to relevantno sagledavaju i, između ostalog, spominje moje ime. Ja sam se na to nasmijao, međutim, kad sam razgovarao s ozbiljnim ljudima, oni kažu ‘nije to baš za smijeh, tu treba reagirati’. Tako se nešto prema meni radilo i prije petnaest godina, kazao je Čović.

– Moje pitanje nije to što je taj čovjek nešto napisao. Moje pitanje je tko ga je natjerao da to napiše? A to je netko iz institucija ove države, iz sadašnje vlasti… E, to ćemo morati otkriti. Morat ćemo kazati javnosti tko to radi. Jer tko tako nešto, takve stvari, pakira predsjedniku države, zamislite što je spreman učiniti običnom malom čovjeku, kazao je Dragan Čović.

Mensur Hodžić,  zenički osuđenik, za sebe navodi u pismu da je bio u vezi s kriminalcima i da zna apsolutno sve oko ubojstva Joze Leutara. Shema koja je nacrtana , tvrdi Hodžić, vodi do samog  Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Osuđenik Hodžić optužuje Čovića za vezu s najtežim kriminalcima. Navodi se i iznos koji je po Hodžiću  Čović dobio od Nasera Keljmendija. Riječ je o nit manje, nit više nego o 750.000 eura. Kao  nalogodavca atentata  Hodžić  označava stanovitog Ivicu Primorca, a motiv ubojstva Joze Leutara je taj jer je ušao u trag krijumčarenju oružja koje su radili Naser Keljmendi, Ramiz Delalić, Zoran Andabak, Ivan Andabak, Vinko Primorac i niz drugih imena koje je Hodžić nacrtao.

 

Iz pisama i sheme se vidi kako je Hodžiću ili njegovim naredbodavcima bio za cilj optužiti Hrvate. Od ostalih na koje se odnosi shema Ramiz Delalić Ćelo je ubijen, a Naseru Keljmendiju se sudi na Kosovu.

Istraga u slučaju Leutar je više puta pokretana ali nikada se nije otkrio ubojica. Ostane li Tužiteljstvo BIH na razini profesionalnosti na kojoj je danas, teško je da će se ikada i otkriti.

Zadnji put je također instruirani svjedok odveo istragu u smjeru najvećeg gafa BH pravosuđa. I dok se Leutarova smrt i dalje koristi u političke svrhe, za pritiske na ove ili one, Leutarov ubojica još uvijek je potpuno slobodan čovjek.

Poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare