Published On: Ned, ruj 30th, 2018

EJUBOVIĆ (SDA): Neki bi htjeli kavgu s Hrvatima, da im mi biramo predsjednika, ne treba nam to, to je njihovo pravo

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović kazao je na sinoćnjem skupu SDA u Hadžićima da je ova zemlja dovoljno velika i da u njoj ima prostora za sve. „Ima nekih koji nam, u nedostatku kavge s onima s istoka, hoće nametnuti kavgu s Hrvatima, da im mi biramo predsjednika. Onda se oni, normalno, ljute. To je stavljanje klipa u osinjak, ne treba nam to. Nećemo im mi birati predsjednika, to je njhovo pravo, neka oni sami biraju sebi, a mi ćemo birati sebi“, kazao je Ejubović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Denis Zvizdić na binu je ispraćen ovacijama. On je poručio da su ovi izbori razdjelni, ili ćemo izabrati europske integracije, nastavak pozitivnih ekonomskih trendova ili će nadvladati antieuropske, antibosanske i antibošnjačke snage.

S ovoga skupa Zvizdić je, kako je rekao zapadnim susjedima, koji deklarativno nude pomoć u europskim integracijama, poručio: „Neće biti trećeg entiteta, neće biti više podjela“. Istočnim komšijama, koji često kažu da poštuju BiH, ali najviše vole RS, poručio je: „I mi poštujemo Srbiju, ali najviše volimo Sandžak i Bošnjake u Sandžaku“.

Spomenuo je i, kako piše Saff.ba, ove male stranke koje su, kako kaže, kao bumbari, pojave se svake četiri godine i nestanu. Ali naprave veliku štetu, razjedine Bošnjake. Žele nas usitniti da nitko nema snagu da se zalaže za interese Bošnjaka. Citirao je hadis Poslanika a.s. koji kaže: „Božiji rahmet je u jedinstvu, a u razjedinjenosti patnja“.

„Sedmi listopada je politički farz za Bošnjake“, kazao je Zvizdić te upitao publiku: „Hoćemo li izaći na izbore 7. oktobra“? Publika je uglas odgovorila: „Hoćemo“. Zatim je upitao: „Hoćete li dati glas stranci koja će uvijek stati iza vaših interesa“? Publika je na to odgovorila skandiranjem: SDA, SDA, SDA, SDA…

Izlazeći na pozornicu nositelj liste za federalni Parlament za izbornu jedinicu 7, Eldar Čomor, koji je inače iz Hadžića, rekao je „što nas ima, Mašalah“, a publika je odgovorila s tri tekbira i glasnim: „Mašalah“./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare