Published On: Čet, ožu 17th, 2022

EICHORST NE ČITA IZJAVE SDA PRVAKA: BiH u EU njihova je noćna mora, boje se egzodusa naroda

Eichorst ne shvaća da se SDA ne može pridobiti mahanjem Europom. Da im obećavaju Tursku , možda da…

Angelina Eichhorst, direktorica u Europskoj službi za vanjske poslove obratila se novinarima u Sarajevu.

“Sretna sam što sam se vratila u Sarajevo. Imala sam čast jučer biti u pratnji visokom predstavniku Borrellu u njegovoj posjeti BiH. Visoki predstavnik Borrell je htio iz prve ruke prenijeti jasnu poruku EU o zajedničkoj odgvornosti, hitnosti rada na očuvanju mira i stabilnosti i poštivanje svih onih vrijednosti na kojima se temelji naša suradnja.” kazala je na početku obraćanja Eichhorst.

Dodala je da više nego ikada sada dok traje agresija Rusije na Ukrajinu trebamo biti ujedinjeni i osudila invaziju Rusije na suverenu zemlju Ukrajinu.

“Borrell je pred lidere očuvanje mira stavio kao prioritet broj jedan. Pozvao ih je da rade na izmjenama ustava i Izbornog zakona BiH koje će omogućiti svim građanima BiH da biraju i budu birani. U tom kontekstu vrlo je važno integriteta ovog izbornog procesa tako da je pozvao lidere da na tome rade.” rekla je Eichhorst.

Borrell je prema riječima Eichhorst dao jasne upute europskim dužnosnicima koji rade na reformskim procesima u BIH.

“On je uputio vrlo jasne smjernice za djelovanje u budućnosti meni i veleposlaniku Sattleru da u suradnji s američkim kolegama nastavljamo pomagati proces usuglašavanja odgovarajućeg pravnog okvira kroz koji bi se bez odlaganja unaprijedilo povjerenje građana u demokratske procese kao i u očuvanje mira i sigurnosti.” rekla je.

Direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove zatim se, kako prenosi N1, osvrnula na važnost reformi izbornog procesa u BiH.

“Građanima ove zemlje su poznati paketi o kojima se pregovara, naglasit ću da paket u svojoj cijelosti treba biti prihvaćen od Venecijanske komisije. S nama će u narednim danima biti prisutni predstavnici komisije. Postizanje suglasnosti o izbornom zakonu bit će značajno, ponavljam značajno, približavanje BiH statusu kandidata za EU. Zato je ovo povjesna prilika koja se ne treba propustiti. Građani su naporno radili kako bi ponudili preporuke, dva tjedna su mnogo radili. Preporuke građana koje su došle kroz ovaj format istinska su inspiracija za sve nas, s tom inspiracijom danas ulazimo u pregovore sa političkim liderima.” rekla je Eichhorst./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ŠkrabaloCG
ŠkrabaloCG
3 mjeseci prije

Egzodus naroda traje i bez članstva u EU.

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Moja ti mlada da ti ja kažem jednu:mošnje ti zanima jedino pojas Gaze-fildžan da se oni mogu sunetiti i živiti od humanitarne pomoći.. 😁

Gost
Gost
3 mjeseci prije

Srbi u BiH ne zele u Europski Savez, jer ih to udaljava od ujedinjenja sa Srbijom. Posebno ako na red dode i clanstvo u Sjeveroatlantskom Savezu. Muslimani ne zele u Europski Savez, jer moraju Hrvatima dati pravo izglasavanja svojih predstavnika. Hrvati u BiH jedini istinski zele u Europski Savez, ali sto to vrijedi kada su ratnom i poratnom MI6 inzenjerijom Londona svedeni na mali utjecaj. Bude li London ubuduce davao manji znacaj saveznistvu Srbije i UK u 1.Svj.Ratu, kao i Londonskom ugovoru, BiH ima priliku pretvoriti se u zdravu drzavu.

Zara
Zara
3 mjeseci prije

Srranje, srranje, srranje… Srranje za srranjem…